• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Het favoriete product van.....Stephan

Het favoriete product van.....Stephan

Bij Kampeerwereld Hendriks hebben we een grote outdoor afdeling waarop we verschillende producten als slaapzakken, (dag)rugzakken, outdoor kleding, (lichtgewicht) tenten en wandelschoenen aanbieden. Op deze afdeling lopen verschillende medewerkers die je vanuit ervaring en enthousiasme graag adviseren over de beste outdoor producten voor jouw reis. Eén van deze specialisten is Stephan; misschien heb je hem wel eens zien lopen. Hij is onze wandelspecialist en vertelt je graag meer over zijn top 5 berg- en wandelschoenen.

De kleurrijke wandelschoen met stevige zool 

De Renegade wandelschoen van Lowa is mijn persoonlijke favoriet. Ik moet toegeven dat sommige wandel- en bergschoenen soms wat lomp ogen, maar dat is bij deze schoen van Lowa zeker niet het geval. Daarbij wordt hij aangeboden in verschillende stoere en vrolijke kleuren. Naast het mooie design biedt de schoen veel grip door zijn stevige en duurzame Vibram zool. Dit is één van de meest slijtvaste zolen op de markt. 

Een waterdichte Lowa wandelschoen 

Tijdens het wandelen worden mijn schoen vaak vies en nat van de plassen, regen en modder. Het zou vervelend zijn als mijn voeten dan ook nat zouden worden. Gelukkig hoef je je bij de Renegade geen zorgen te maken over natte sokken. Aan de binnenzijde van deze schoen zit een Gore-Tex membraam verwerkt en daardoor heb je een waterdichte wandelschoen die ademt. De buitenzijde is van nubuck leer gemaakt. 

Jouw stevige A/B wandelschoen 

Deze Lowa schoen valt in de A/B klasse en is daarmee een echte allround wandelschoen. Of je nu wil wandelen met de hond op de heide of een lekkere dagtocht in de beginnende bergen tijdens je vakantie in Frankrijk op de planning hebt staan, de Renegade is je beste vriend. Het verschil ten opzichte van een echte bergschoen? Bergschoenen zijn vaak een stuk zwaarder en hebben een stuggere zool. Het voordeel van de Lowa Renegade is dat hij lekker licht is en toch voldoende steun rondom de enkels biedt. 

Een wandelschoen met een toegankelijke pasvorm 

Elke voet is anders en vraagt dus om een andere schoen. Bij ons in de winkel zie en ervaar ik dat deze wandelschoen van Lowa een toegankelijke pasvorm heeft die bij een hoop mensen lekker aan de voet zit. De schoen is in een hoog (mid), laag (lo), normaal (regular fit) en smaller (S) model beschikbaar. Samen met de verschillende beschikbare kleuren zit er voor iedereen, zowel mannen als vrouwen, dus wel een mooie en fijne optie tussen. 

Het favoriete product van.....Stephan
  • Lichtgewicht wandelschoen
  • Waterdicht met het Gore-Tex membraam
  • Biedt door de Vibram zool veel grip
  • Ideale eerste (hoge) wandelschoen
  • Vraagt om meer onderhoud dan een polyester schoen 
  • Bij het eerste gebruik is de zool wat stijf
  • Niet geschikt voor hoger in de bergen
  • De zool kan niet vervangen worden
Het favoriete product van.....Stephan

Hanwag en Lowa zijn broertjes 

Wist je dat de schoenenmerken Hanwag en Lowa letterlijk broertjes van elkaar zijn? Bij deze! LOrenz WAgner is als schoenmakerszoon begonnen met LOWA en zijn broers HANs en Adolf WAGner begonnen als zoons van dezelfde schoenmaker met het bedrijf HANWAG. Beide merken vertellen dat de passie voor goede schoenen en de kunst om deze te produceren er met de paplepel ingegeven is. In onze schoenenkasten zijn de wandel- en bergschoenen van Hanwag en Lowa dan ook goed vertegenwoordigd. 

Een stevige A/B wandelschoen 

De Hanwag Banks is vergelijkbaar met de bovengenoemde Renegade, maar dan van het merk Hanwag. De schoen heeft een mooi design met nubuck leer en oogt niet te lomp. Een zool van Vibram geeft deze Banks wandelschoen veel grip en een verfijnde afwikkeling. De afwikkeling van de Banks laat je een beetje voorovervallen en helpt je als het ware om de volgende stap te zetten. Daarbij valt deze van Gore-Tex voorziene wandelschoen ook in de A/B klasse, maar is hij wel iets zwaarder en stugger dan de Renegade. 

De wandelschoen voor dames en heren 

Wanneer je op zoek bent naar een wandelschoen met een fijne pasvorm dan heb je deze gevonden met de Banks van Hanwag. Hij is beschikbaar in een hoog en laag model waardoor je zelf kan bepalen hoeveel steun je rondom de enkels wil. Heb je een iets bredere voet? Dan is de schoen zowel voor heren als dames in een bredere Straight Fit Extra variant beschikbaar. Met dit bredere model voorkom je dat de schoen gaat knellen op de voet. 

 

Het favoriete product van.....Stephan
  • Gore-Tex maakt de schoen waterdicht
  • De Vibram zool biedt veel grip
  • De zool van de schoen kan vervangen worden
  • Gunstige prijs /kwaliteit verhouding
  • Meer onderhoud nodig dan polyester schoenen
  • Bij het eerste gebruik is de zool wat stijf
  • Geen fixatie op de tong van de schoen
  • Niet passend voor brede voeten
Het favoriete product van.....Stephan

Een waterdichte lichtgewicht wandelschoen 

Het merk ON is nog vrij nieuw in ons assortiment. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van hardloopproducten waaronder hardloopschoenen. Dit zie je dan ook goed terug in het sportieve ontwerp van deze wandelschoen. De schoenen binnen de Cloudventure serie worden gekenmerkt door hun lichte gewicht en demping waardoor het lijkt alsof je loopt op wolkjes. De Cloudventure is daarbij beschikbaar in een normale en een waterdichte variant. Bij de productie van de waterdichte Cloudventure maakt ON gebruik van hun eigen waterdichte membraam. Deze laatste is wat duurder, maar dat is het in mijn ogen meer dan waard! 

Geïnspireerd door de tuinslang/fietsband 

De Cloudventure wandelschoenen van ON hebben een opvallende zool die bestaat uit een harde plaat met daaronder een soort blokjes die luchtkamers creëren. In het allereerste begin is dit CloudTec® ontwerp ontstaan door een hardloper die schoenen wilde ontwerpen die meer demping gaven tijdens het hardlopen. Om dit te realiseren bevestigde hij stukjes tuinslang onder zijn schoenen. Inmiddels is dit primitieve idee doorontwikkeld en nog steeds de basis voor de wandelschoenen van ON. De zool loopt af in een boogje, hun Speedboard® technologie, om de afwikkeling tijdens het wandelen of hardlopen te stimuleren.

Kleurrijke A wandelschoenen voor man en vrouw 

Ben je op zoek naar een lichte A categorie wandelschoen met een leuk kleurtje? Dan ben je bij ON aan het juiste adres. De Cloudventure is voor zowel dames als heren in verschillende vrolijke en stoere kleuren beschikbaar. Ik zie om mij heen dat de schoenen van ON dan ook steeds vaker als casual dagelijkse schoenen worden gebruikt. De pasvorm van de Cloudventure is iets smaller dan gemiddeld en het is goed om daar bij het aanschaffen rekening mee te houden.   

Het favoriete product van.....Stephan
  • De schoenen bieden veel demping
  • Speedboard® technologie laat de voet goed afrollen
  • Het zijn lichtgewicht wandelschoenen
  • Je houdt droge voeten met de waterdichte versie
  • Het ON membraam ademt minder goed dan Gore-Rex
  • Je moet ze redelijk strak strikken om de hak te fixeren
  • Geen ondersteuning van de enkel (laag model)
  • Steentjes kunnen in de zool blijven hangen
Het favoriete product van.....Stephan

Een stevige en waterdichte alledaagse wandelschoen 

Wanneer je op zoek bent naar een stevige wandelschoen voor een stedentrip, dagelijks gebruik of een goede wandeling op lichte terreinen, dan heb je deze gevonden met de Malta wandelschoen van Lowa. Het design is erg casual en dat maakt het een trendy lifestylemodel onder de outdoor liefhebbers. Bij deze schoen is gebruik gemaakt van de rubberen Lowa Camara zool die niet alleen veel grip geeft, maar vooral ook een hoop loopcomfort biedt. Het Gore-Tex membraam maakt deze stijlvolle lage A-wandelschoen 100% waterdicht zonder het ademend vermogen van de schoen aan te tasten. De schoen is beschikbaar voor heren en dames. 

Soepel om de voet en de afwikkeling 

Ondanks dat het om een hoge wandelschoen gaat heb je wel de soepelheid om de enkels om fijn te kunnen wandelen. Begeef je je echter veel op onverharde paden als zand. Bos of gesteente dan merk je wel snel dat de schoen te soepel is. De materialen waarmee de schoen opgebouwd is zijn relatief eenvoudig. Het leer is bijvoorbeeld van goede kwaliteit alleen minder dik dan bij een B schoen. Een voordeel is dan wel dat je dit terug ziet in de prijs. 

Prettig voet comfort dankzij het Gore-Tex 

Om de schoen waterdicht te maken maar voornamelijk goed ademend is het gebruik gemaakt van het allom bekende Gore-Tex. Dit houdt in dat de schoenen waterdicht zijn, een hoog ademend vermogen hebben en winddicht zijn. Slecht weer is zo geen excuus meer om het buitenleven te ontdekken. Afhankelijk hoeveel je de schoenen gebruikt moet je het Gore-Tex ook schoonmaken. Zout kristallen verstoppen het membraan en de werking wordt dan minder. Beetje water in de schoen, rondwalsen, leeggooien en rustig binnen laten drogen. Kan je er zo weer kilometers tegen aan. 

Het favoriete product van.....Stephan
  • Lichtgewicht wandelschoen
  • Goede enkel ondersteuning
  • Soepele afwikkeling van de voet
  • Gunstig geprijsd
  • Zool heeft een minder diep profiel
  • Snellere slijtage bij verharde paden
  • De zool is niet te vervangen
  • Het is geen bergschoen
Het favoriete product van.....Stephan

Een wandelschoen met bijzonder veel comfort 

Waar Lowa en Hanwag vaak een smallere pasvorm hebben, heeft Meindl over het algemeen wandel- en bergschoenen met een bredere pasvorm. De Meindl Vakuum Ultra is één van die bredere modellen die gewaardeerd wordt vanwege het bijzonder hoge comfort dat de schoen biedt. Aan de binnenzijde zit namelijk een soort memory foam verwerkt waardoor het net voelt alsof je een paar pantoffels aantrekt. Het foam neemt naarmate de voeten warm worden tijdens het wandelen de vorm van je voeten aan. Dit is zonder twijfel één van de meest gewaardeerde schoenen onder de bezoekers van Kampeerwereld Hendriks. 

Allround A/B wandelschoenen 

Officieel valt de Vakuum Ultra van Meindl met zijn steun en stugheid in de A/B categorie. Toch is de schoen wel wat zwaarder en steviger dan de gemiddelde A/B wandelschoen en neigt hij iets meer naar de B categorie met daarbinnen de bergschoenen. De grove en dikke zool biedt een stevige grip en hoog loopcomfort. Om te voorkomen dat je natte voeten krijgt, is de schoen voorzien van het bekende en ademende Gore-Tex membraam. Op de tong van de schoen zit een extra haakje waarmee de wandelschoenen van Meindel extra stevig gestrikt kunnen worden. Tot slot is de schoen voor mannen en vrouwen enkel beschikbaar in het vertrouwde bruine kleurtje van bergschoenen.

Het favoriete product van.....Stephan
  • Hij zit bijzonder comfortabel aan de voet
  • Waterdicht door het Gore-Tex membraam
  • Je kan ze stevig strikken door fixatie op de tong
  • Ideaal voor onverharde paden
  • Door het leer meer onderhoud nodig
  • Als wandelschoen redelijk stijf
  • Niet geschikt voor smalle voeten
  • Duurt lang voor de schoen goed droog is

Wat kun je doen om de levensduur van je schoen te vergroten?

Natuurlijk begrijpen wij dat de aanschaf van een goede wandelschoen een dure hobby is. Daarom is het ook zo belangrijk dat je op de juiste manier schoenen gaat passen en daar ook de tijd voor neemt. Om de levensduur ervan te vergroten is het ook van belang om je schoenen zo goed mogelijk te onderhouden

Het favoriete product van.....Stephan
Over Specialist (Wandelen)
Wandelen in de Alpen, het Zwarte Woud of op de Veluwe? Onze wandel-specialist helpt je bij het vinden van de juiste schoenen.