• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Kachel op de camping

Kachel op de camping

Ben jij een enthousiaste kampeerder en trek jij er ook in het voor- en najaar en in de winter erop uit? Dan weet jij als geen ander dat de ochtenden en avonden in het voor- en naseizoen behoorlijk kil kunnen zijn. En dan hebben wij het nog niet eens over de winterse temperaturen. Gelukkig zijn er veel soorten kachels voor op de camping zodat je ook bij lagere temperaturen er nog warmpjes bij zit op de camping.

 

Grofweg gezegd zijn er 3 soorten kachels: gas- en oliekachels en natuurlijk de elektrische kacheltjes. Al deze soorten camping kachels zijn te vinden bij kampeerwereld.nl. Om het kiezen wat makkelijker te maken hebben wij de drie soorten voor je op een rijtje gezet.

Kachel op de camping

Makkelijk en snel, stekker in het stopcontact en er wordt meteen warmte verspreid door de kachel. De kachels die je bij ons terug vindt hebben een maximale capaciteit tot 1500 Watt. Hiermee is rekening gehouden met de gemiddelde hoeveelheid ampères die je kan gebruiken op een camping. Deze kachels zijn vaak in verschillende warmtestanden verkrijgbaar. Dit kan variëren van 400, 800, 1200 tot 1500 Watt of een combinatie hiervan. Deze kachels zijn vaak de goedkoopste optie. Houd er wel rekening mee dat wanneer je de kachel uit doet die aangename warmte ook weer heel snel weg is.

 

Alle Elektrische kachels >>

Kachel op de camping
Kachel op de camping

Wij hebben verschillende petroleum kachels van Qlima en Zibro. Deze kachels hebben een hoge capaciteit wat betekend dat ze snel een ruimte kunnen verwarmen. Je ontsteekt deze camping kachel met een piëzo ontsteking, hierna heeft hij enkele minuten nodig om lekker op te warmen. De brandstof ruik je alleen tijdens het aan- en uitdoen van de kachel waardoor hij nagenoeg reukloos brandt. Deze petroleumkachels voor thuis en op de camping hebben een rendement van bijna 100%. Dus bijna alle gebruikte brandstof wordt in een aangename warmte omgezet. Omdat deze kachels op een vloeibare brandstof werken hebben de meeste petroleum kachels een omval- en oververhittingsbeveiliging. Misschien is de petroleum kachel een relatief dure optie maar houd wel in je achterhoofd dat deze camping kachel tot op de graad nauwkeurig is en daardoor zeer nauwkeurig en efficiënt brand. Deze kachels geven een aangename en droge warmte.

Alle Petroleum kachels >>

Kachel op de camping
Kachel op de camping

Deze kachel werkt uiteraard op gas en is er in verschillende modellen. Zo zijn er kachels die je rechtstreeks op de gasfles plaatst, zijn er stralers en natuurlijk de rolkachel voor op de camping. Bij deze gaskachels kan je in veel gevallen de gasfles netjes wegzetten aan de achterkant van de kachel. Bij een gaskachel heb je nog een gasslang en drukregelaar nodig om de kachel op de gasfles aan te sluiten. Controleer deze aansluiting regelmatig met bijvoorbeeld een gaslekspray. Houd er bij deze vorm van verwarmen rekening mee dat er bij het verbranden van gas vocht vrij komt en de ruimte waar de kachel staat goed geventileerd moet worden. De gaskachel is zowel in verbruik als aanschaf een voordelige optie. 

Alle Gaskachels >>

Kachel op de camping
Kachel op de camping

Deze vorm van verwarming wordt veel thuis gebruikt maar ook op de camping kan een terrasheater uitkomst bieden. Deze “kachels” werken op gas of op elektriciteit en zijn ideaal om je partytent, terras of voortent bij te verwarmen. Hierbij heb je naast gas of elektra de keuze uit staande of hangende modellen. Ook bij een terrasheater is het van belang om naar zijn capaciteit te kijken zodat hij voldoende vermogen heeft om de ruimte te verwarmen.

 

Alle Terrasheaters >>

Kachel op de camping

Veiligheid:

  • Check of de camping kachel een omval en/of  oververhittingsbeveiliging heeft.
  • Is de kachel KEMA gekeurd? Dit is een keurmerk voor de veiligheid van elektrische apparaten.
  • Controleer ieder jaar gasslang en drukregelaar
  • Heb je een gas- of petroleum camping kachel? Bij verbranding wordt er zuurstof uit de lucht gehaald, zorg dan ook altijd voor voldoende ventilatie, goed voor de kachel maar zeker ook voor jou!

 

 Capaciteit en vermogen

  • Bereken de inhoud van de te verwarmen ruimte in m2(L x B) of in m3(L x B x H). In een (voor)tent heb je altijd last van kieren en gaten, kies dan voor een camping kachel die meer capaciteit en/of vermogen heeft.
  • Op de camping wordt het stroomverbruik gerekend in ampère en is de capaciteit maximaal 16 ampère. Simpel gezegd staat 1 ampère voor 230 Watt. Houd er wel rekening mee dat wanneer je de elektrische camping kachel aanzet hij heel even meer wattage gebruikt. Deze piekspanning kan 2 tot 3 keer hoger zijn.
Kachel op de camping
Kachel op de camping

Wie kent het niet: ijzig koude voeten die niet meer warm te krijgen zijn. Gelukkig zijn er voor op de camping verwarmde vloerkleden. Deze kleden worden elektrisch verwarmd en verbruiken zeer weinig stroom. Ideaal voor op de camping maar ook thuis kan dit verwarmde kleedje je aangenaam warme voeten geven. Geen ijsklompjes meer in bed: jij blij en je partner blij :).

Alle Verwarmde vloerkleden >>