• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Kampeerstoelen, stoelenspecialist Ilse geeft advies

kampeerstoelen

Comfort op de camping

Bij het kiezen van kampeerstoelen kijken de meeste mensen eerst of de stoel lekker zit. Dat is natuurlijk belangrijk, maar er zijn nog een aantal dingen waar je op kan letten bij de aanschaf van kampeerstoelen. Onze stoelenspecialist Ilse geeft je advies over de aanschaf van een kampeerstoel!

Je wilt natuurlijk ook tijdens je vakantie lekker en comfortabel kunnen zitten, het kiezen van de juiste kampeerstoelen is dan ook erg belangrijk. Stoelenspecialist Ilse geeft aan dat je lengte een belangrijk punt is om op te letten bij het kopen van kampeerstoelen. 'Kijk naar de diepte van de zitting. Dus heb je lange benen dan is het logisch dat je een diepere zitting nodig zult hebben. Ben je kleiner en heb je korte benen, kijk dan naar kampeerstoelen met een minder diepe zitting.'

Bij Kampeerwereld Hendriks vind je kampeerstoelen die variëren in diepte van 39 centimeter tot en met 44 centimeter. Let daar dus op bij de aanschaf. Net als de hoogte van de stoel. 'Lamge benen hebben natuurlijk ook een hogere zitting nodig. Voor korte benen is dat omgekeerd, je wilt natuurlijk wel met je voeten bij de grond komen!, aldus stoelenspecialist Ilse. 

Stoelenspecialist Ilse legt de mogelijkheden van accessoires uit

Wie op zoek is naar kampeerstoelen, is natuurlijk ook op zoek naar een beetje comfort. Want ja, op de camping willen we ook lekker kunnen zitten. 'Als je op zoek bent naar comfort dan is een standenstoel zeker aan te raden. Hierbij kan je de rugleuning in verschillende standen zetten om nog comfortabeler te zitten', aldus stoelenspecialist Ilse. 

Tegenwoordig zijn er ook kampeerstoelen met een vulling. Bijvoorbeeld de stoelen van Crespo, die werken met een waterdoorlatende vulling. ‘Ideaal voor op de camping, je kan de stoelen dan gewoon buiten laten staan, ook als het regent. Door de vulling uit te knijpen kan je in één keer al het vocht uit de zitting drukken,’ legt Ilse uit. Heb je geen vulling in de stoel kan je de stoel bijvoorbeeld uitbreiden met een heerlijk zacht stoelkussen. 

Naast het comfort kan accessoires ook de doorslag geven in het kopen van kampeerstoelen. Stoelenspecialist Ilse legt uit wat er allemaal mogelijk is met accessoires: ‘Het is mogelijk om kampeerstoelen uit te breiden met verschillende accessoires. Zo heb je de voetenbank waarmee je een stoel omtovert tot een soort ligbank. Met een kussentje op het hoofdeinde zorg je voor nog meer comfort en een bekerhouder zorgt ervoor dat je nooit meer hoeft op te staan uit je luie stoel!’

Stoelenspecialist Ilse

Bij Kampeerwereld.nl vind je kampeerstoelen van merken als: Crespo, Westfield, Dukdalf, Campart Travel en Lafuma. Stuk voor stuk topmerken als het gaat om kampeerstoelen. Maar hoe zit dat dan met bijvoorbeeld garantie? ‘Garantie dat verschilt per merk. Westfield geeft 5 jaar garantie, Dukdalf 4 en Lafuma 2 jaar. Heb je een Crespo stoel dan heb je standaard 3 jaar garantie, maar dit kan je verlengen met 1 jaar door middel van de aankoopbon,’ aldus stoelenspecialist Ilse.

Wanneer je gaat reizen is gewicht en omvang iets waar je op gaat letten. Goed om te weten is dat alle kampeerstoelen van Kampeerwereld Hendriks een aluminium frame hebben. Lekker licht dus! ‘Ook zijn er modellen van bijvoorbeeld Crespo die extra compact zijn wanneer je ze inklapt. Dit komt omdat je het hoofdkussen in- en uit kunt schuiven. Ze zijn iets platter en nemen minder ruimte in, erg handig in de caravan.’

Ben je op zoek naar meer comfort en hoef je niet op de reuimte te letten met inpakken dan is een relaxstoel zeker iets voor jou! Stoelenspecialist Ilse legt uit waar de relaxstoel eigenlijk vandaan komt: 'In oorsprong zijn deze stoelen bedacht door Lafuma en het model is geïnspireerd op de stoel van een astronaut. Wanneer je hierin gaat zitten en de leuning naar achteren doet neem je een houding aan die erg lijkt op de houding van een astronaut.'

De relaxstoelen zijn comfortabeler dan de standaard kampeerstoelen, maar houdt er rekening mee dat je wel meer ruimte nodig hebt wil je deze fijne stoelen meenemen. De relaxstoelen kunnen traploos versteld worden en in de juiste houding worden vastgezet. 'Dus ben je gek op relaxen dan zijn deze kampeerstoelen eigenlijk onmisbaar!'aldus stoelenspecialist Ilse. 

Kampeerstoelen koop je dus niet zomaar, er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Maar heb je een goed model gevonden dan zal je absoluut jaren plezier hebben van je kampeerstoel. Mocht je vragen hebben over de aanschaf van een stoel neem dan gerust contact met ons op. Maar je mag natuurlijk ook naar de winkel komen en je vragen aan stoelenspecialist Ilse stellen!

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.