• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Op avontuur naar de Noordkaap

Op avontuur naar de Noordkaap

Jan en Annemarie Engelbrecht, met recht een bijzonder kampeerkoppel te noemen. Al jaren maken zij de mooiste reizen met hun auto en Fendt caravan en trekken ze van land naar land om de mooiste plekjes op aarde te bezoeken. Zo maakten zij een reis van bijna 6 weken naar de Noordkaap met caravan, auto en hond Boef. Ruim 8500 kilometer door Denemarken, Zweden en Noorwegen.

'Rondtrekken. Eerst gingen we altijd met de tent, maar op den duur hebben we die ingeruild voor de caravan. Daar trekken we nu al jaren mee door Europa.' Jan en Annemarie zijn echt actieve kampeerders en zitten niet graag stil. Langer dan een dag of twee op dezelfde plek zijn ze niet. "Ik ging met mijn ouders al op deze manier kamperen en heb dat met Jan en ons gezin ook gedaan,' aldus Annemarie. Dit gaat wel op een relaxte manier. Tijdens hun reis naar de Noordkaap reden ze ongeveer 200 kilometer per keer en stopte onderweg uiteraard op alle mooie plekken die ze tegen kwamen. Dit resulteerde in een prachtig fotoboek van de onvergetelijke reis. 

Op avontuur naar de Noordkaap

Wat voornamelijk erg belangrijk is voor beide is de vrijheid die ze hebben met het rondtrekken met de caravan. 'Ook is het fijn dat je door kunt als het ergens niet bevalt of slecht weer is. Of je blijft ergens een dagje langer wanneer je het naar je zin hebt', legt Jan uit. Daarnaast is de privacy fijn verteld Annemarie: 'Blijf je 3 weken op één plek staan, dan weet je na een aantal dagen precies wie wanneer gaat douchen, dat hoeft van mij niet. Wij reizen liever verder en zien zoveel mogelijk van een land.' Zo hebben zij op hun reis naar de Noordkaap op 30 verschillende plaatsen gestaan, campings maar ook wildkamperen. Dat drukt ook aardig de overnachtingskosten.

Op avontuur naar de Noordkaap

Deze ervaren reizigers hebben al zoveel mooie reizen gemaakt dat het eigenlijk onmogelijk is iets te kiezen. 'De Noordkaap is het Noordelijkste puntje van Europa, dit was niet per se mooi, maar wel heel erg bijzonder natuurlijk'. Daarnaast zijn ze erg enthousiast over hun reizen naar Tanzania en Schotland!

Hierover zijn de twee het snel eens: 'Nee'. Het is voor Jan en Annemarie dé manier van vakantie vieren, en beide genieten er met volle teugen van. 'Het hoeft niet altijd een bijzondere bestemming te zijn. We gaan ook ieder jaar een week met de caravan door Nederland', vertelt Jan. En het gen lijkt ook aan hun kinderen te zijn doorgegeven, want de drie kinderen van Jan en Annemarie zijn ook dol op het rondreizen over de wereld!

Een droomreis hebben de twee niet echt. En natuurlijk zijn er ook al een aantal hele mooie reizen gemaakt naar bijvoorbeeld de Noordkaap, Verenigde Staten, Schotland en Tanzania. 'Wel lijkt het mij erg leuk om eens voor een langere periode rond te trekken door Spanje en Portugal. Voor een maand of drie bijvoorbeeld', aldus Annemarie.

'Heb geen haast en wees niet bang om van je route af te stappen', vertelt Annemarie. Ook zijn beide geen fan van het rijden op de TomTom: 'Natuurlijk is dat ontzettend handig, maar je ziet een hele hoop minder als je enkel die route volgt', legt Jan uit. Dus ook de ouderwetse routekaarten kunnen gewoon mee op reis, zodat je achter allerlei andere routes komt en geen enkel mooi plekje overslaat!

Op avontuur naar de Noordkaap

Het favoriete Kampeerwereld product van Jan en Annemarie is de barbecue. ‘Vooral in de zomer vinden wij het heerlijk om buiten te eten van de barbecue!’

Onze barbecues

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.