• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Op fietsvakantie met de wind in de rug

Dat de E-bike steeds populairder wordt bleek wel op de plaatselijke fietsvierdaagsen van afgelopen weken. Bij enkele vierdaagsen waren meer dan 75% van de deelnemers op elektrische fietsen. Ook op vakantie met de elektrische fiets lijkt dit jaar steeds populairder te worden.

Op vakantie met je fiets krijgt met de komst van E-bikes een volledige nieuwe dimensie. Wij zochten wat de voordelen zijn en waar je rekening mee moet houden.

De wind in de rug! Lekker door de heuvels heen zonder je kapot te fietsen. Als Nederlanders zijn wij niet echt gewend aan het fietsen door heuvelachtig terrein laat staan in berggebieden. Dit zorgt ervoor dat je mogelijk al snel buiten adem bent en begint te transpireren. En al helemaal als je 25 kilo bagage op de fiets meeneemt tijdens je vakantie. Met trap ondersteuning kom je een stuk verder en kost het minder energie.

Op fietsvakantie met de wind in de rug
Op fietsvakantie met de wind in de rug

Grotere afstand afleggen. Je kan grotere afstanden afleggen. Heb je een goede conditie dan geeft de elektrische fiets je de mogelijkheid veel verder te komen dan dat je dat voorheen kon. Stel je zou in Ermelo beginnen dan is de Duitse Eifel ongeveer 350 km fietsen. Dit zijn prima haalbare afstanden om in 3 dagen te fietsen met een elektrische fiets. Ook de Belgische Ardennen zijn op deze manier goed bereikbaar vanuit Nederland met een elektrische fiets

Bekendheid in het buitenland. E-bike’s zijn in het buitenland ondertussen goed ingeburgerd en beschikbaar. Er zijn zowaar hele e-bike netwerken van oplaadpunten en service punten aangelegd in bijvoorbeeld Tirol. Bekijk vooraf goed waar je gaat fietsen en of er service punten in de buurt zijn. Pech met een elektrische fiets verhelp je nou eenmaal minder gemakkelijk zelf. Opladen van de fiets kan je op elke camping en B&B wel doen waardoor je de volgende dag weer met volle accu op pad kan.

 

Je fietstassen passen al! Er bestaan luxe trekking fietsen waar al je waterdichte Ortlieb tassen op passen. Merken zoals Stella en Riese & Muller hebben fietsen ontwikkeld waar je al je bagage op mee kan nemen en langdurig mee kan rondtrekken. Vaak moet je na aanschaf nog wel een extra bagagedrager en bidon houder monteren op de fiets. Een voorbeeld: 

Op fietsvakantie met de wind in de rug

Een alternatief: neem geen tent en slaapspullen mee. Geen zin om elke nacht in een tentje te slapen of is het slecht weer en wil je wel gewoon lekker slapen in een normaal bed?

Met de komst van airbnb is het veel gemakkelijker geworden om tot een paar uur voor aankomst een huisje, appartement of kamer te boeken voor een nachtje. Het is vaak voordeliger dan een hotel en je kan bijna altijd per nacht boeken. Ook is er vaak kookgelegenheid met pannen, bestek en borden zodat je alles in de tas of thuis kan laten.

  • Kracht van de accu in je elektrische fiets kan beperkt zijn. Vooral als je de fiets vol hangt met je bagage en bergachtig terrein in gaat. Houd er dan rekening mee dat je zelf meer moet fietsen en kies eventueel voor een zwaardere accu op de fiets.

  • Zorg dat je je voorbereid en weet waar op de route je technische ondersteuning kan krijgen voor je fiets. Gelukkig heeft de ANWB al pechhulp ter plekken in Nederland en België.

  • Gewicht van je fiets zal toenemen. De accu, motor, fietstassen, bagage en nog meer kleine spullen wegen bij elkaar heel wat. Houd hier rekening mee. Onverharde paden zullen niet prettig zijn omdat je snel zal wegzakken. Ook bij het stallen van je fiets moet je zorgen voor goede ondersteuning.
Op fietsvakantie met de wind in de rug

Als je hiermee rekening houd kan je vooral genieten van de nieuwe voordelen van een fietsvakantie met elektrische fiets!