• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Op pad met een travel guide

Op pad met een travel guide

Tips om je activiteit met een travel guide tot een succes te maken

Op vakantie is er een overvloed aan activiteiten die je kunt gaan ondernemen. Hieronder valt ook een uitje met een gids, of travel guide. Het kan hierbij gaan om een stadswandeling, maar bijvoorbeeld ook om een boottocht of wandeling in de natuur. Om je activiteit met een travel guide tot een succes te maken hebben wij hier een paar tips.

Reviews
Bekijk wat anderen van het uitje vonden door online reviews op te zoeken. Tripadvisor is bijvoorbeeld een bekende beoordelingswebsite waar je voor veel activiteiten reviews kan vinden. Ook staan er vaak reviews bij het uitje op de website van de aanbieder zelf. Zo heb je alvast een beeld van wat je kan verwachten, en of het aansluit bij jouw wensen.

 

Taal
Zeker in het buitenland, en soms ook in Nederland is het belangrijk om op de taal te letten die gesproken wordt door de gids. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je niks verstaat van wat de travel guide uitlegt tijdens de excursie. Aanbieders van excursies met een gids vermelden meestal welke taal er wordt gesproken, of dat er een mogelijkheid is om in verschillende talen een audio-excursie te volgen.

 

Op pad met een travel guide

Kosten
De kosten van het uitstapje is ook iets om bij stil te staan. Belangrijk hierbij is om te bedenken of de kwaliteit van de activiteit in verhouding staat tot de prijs. Dit kun je vaak in de reviews van anderen teruglezen.

.

Op pad met een travel guide

Groepsgrootte
Let verder op de groepsgrootte. Bij sommige uitjes, zoals een wandeling in de natuur met een gids, is het prettiger wanneer de groep niet zo groot is. Zo krijg je meer interactie in de groep en is er meer aandacht voor de individuele deelnemer. Met andere uitstapjes kan dit minder belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een boot rondvaart waarbij de gids een microfoon gebruikt.

Hoeveel kilometers ga je lopen
Wanneer je een wandeling met een travel guide gaat maken, let dan op hoeveel kilometer je gaat lopen en bereid je hierop voor. Bijvoorbeeld door een goede wandelschoen te dragen en te kiezen voor geschikte kleding waarin je je makkelijk kan bewegen. Draag een prettig zittende rugzak waarin je een volle waterfles en voldoende proviand mee kunt nemen. Denk ook aan een EHBO-set, beter mee verlegen dan om verlegen.

 

Op pad met een travel guide
Over Specialist (Wandelen)
Wandelen in de Alpen, het Zwarte Woud of op de Veluwe? Onze wandel-specialist helpt je bij het vinden van de juiste schoenen.