• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Review: Helinox Chair Two

Review: Helinox Chair Two

Onze collega Bart heeft een reis van 1,5 maand gemaakt door het mooie Scandinavië en heeft daarbij gebruik gemaakt van de lichtgewicht Chair Two stoel van het merk Helinox. Zijn algemene indruk? ‘Een heerlijk lichte en relaxte stoel’, aldus Bart. Onderstaand deelt hij zijn ervaringen.

In eerste instantie ging het opzetten van de stoel niet zo makkelijk. Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik van nature wat technisch onhandig ben en dat ik het ondanks deze zelfkennis toch probeerde zonder de gebruiksaanwijzing. Na het lezen van de handleiding ging het opzetten van de Helinox Chair Two erg makkelijk en kon ik het eigenlijk ook niet meer fout doen. De handleiding is erg duidelijk en hierdoor het op- en afbreken van de stoel ook. In het begin kostte het me zeker een minuut of vijf, maar aan het einde van de reis had ik geen minuut meer nodig.

Review Helinox Chair Two

Voor mijn reis was het belangrijk dat ik een stoel bij de hand had die in opgevouwen staat niet te veel ruimte in beslag zou nemen. 3.000 kilometer rijden met een joekel van een stoel achterin zou voor mijn bescheiden auto niet erg handig zijn. De Chair Two van Helinox heeft een ontzettend klein pakformaat en mijn verwachtingen daarin overtroffen. Voor mij was dit erg handig, omdat ik praktisch leefde in mijn auto. De stoel is uitgeklapt zo’n 50 x 50 x 100 cm en ingeklapt in de opberghoes is hij maar 30 x 10 x 10 cm. Ideaal!

Review Helinox Chair Two

Omdat deze stoel van Helinox zo compact is, kon ik hem erg makkelijk overal mee naar toe nemen. Maakte ik een wandeling? Dan paste de stoel gewoon in mijn tas! Dat zou je niet denken wanneer je hem uitgeklapt ziet staan. Tijdens de wandelingen kon ik hem overal neerzetten. In de modder, op hout, tussen de bladeren en zelfs in de sneeuw. Natuurlijk kon ik de stoel ook gewoon neerzetten op de weg als ik een tussenstop ging maken.

Wat ik op sommige campings met zachtere ondergronden wel merkte, is dat de pootjes soms wat wegzakten. Misschien is dit niet een nadeel van de stoel, maar meer een nadeel van kamperen in de herfst ;)

De officiële technische benamingen van de materialen van de Chair Two kan ik niet benoemen, maar ik ben onder de indruk van de stevigheid ervan! Het frame is vrij flexibel en toch erg sterk. Datzelfde geldt voor het zitgedeelte. Hoewel ik niet denk dat je kan neerploffen in de stoel, kan deze lichtgewicht stoel heel veel hebben. Met de opberghoes erbij weegt de stoel nog geen anderhalve kilo! En wist je dat je de opberghoes ook als hoofdsteun kunt gebruiken? Zo zit je nog lekkerder.

Toen ik de lichtgewicht stoel van Helinox voor het eerst zag, dacht ik niet dat deze heel lekker zou gaan zitten. Nu, na mijn reis, moet ik eerlijk toegeven dat ik boven verwachting lekker heb gezeten. De stoel leek mij voornamelijk fijn vanwege zijn kleine pakformaat en de eenvoud waarmee ik hem kon opbergen, maar na flink wat uurtjes zitten kan ik met overtuiging zeggen dat de stoel niet alleen praktisch is, maar ook erg lekker zit. De stoel voelt stevig aan en dus heb ik niet de hele tijd het gevoel gehad dat ik voorzichtig aan moest doen. Dit zorgde ervoor dat ik ontspannen kon genieten van mijn maaltijden, uitzichten, een boek of dat fijne bakje koffie onderweg.

Naar aanleiding van mijn rondreis door Scandinavië heb ik een aantal plus- en minpunten naast elkaar gezet.

  • Aangenaam zitcomfort
  • Erg compact pakformaat
  • Stijlvolle uitstraling
  • Stevige materialen
  • Gemakkelijk op te zetten (en af te breken)
  • Geen armleuningen
  • De pootjes zakken makkelijker weg in een zachte ondergrond
  • Uit de hogere prijsklasse
  • Wanneer je erin zit, wil je blijven zitten

Ik ben erg tevreden over de Helinox Chair Two. Zou ik hem aanraden? Ja! Maar niet zo snel aan iemand die van plan is om meerdere weken op dezelfde camping te verblijven. De lichtgewicht stoel is perfect voor iemand die eenzelfde soort reis gaat maken als ik. De Chair Two van Helinox is compact, licht, heeft een mooie uitstraling en is makkelijk in gebruik. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Deze stoel gaat zeker vaker mee op avontuur!

Review Helinox Chair Two