• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Review - Marmot Limelight 4P

Review - Marmot Limelight 4P

Afgelopen weekend was het weer zover, boulderen in Fontainebleau. De uitgelezen kans om de Marmot Limelight tent mee te nemen en deze eens grondig tegen het (zon)licht te houden.

Het eerste dat opvalt aan de tent is zijn opvallende kleur. De hoofdkleur is oranje en de onderrand is rood. Het oranje doek geeft een fijn licht in de tent als de zon hierop staat. Bijna dezelfde kleur als een wake up light en dat is fijn wakker worden. De donkere onderrand is zo gemaakt wanneer het regent de modderspatten minder opvallen op het tentdoek. Door de opvallende kleur is de tent ook nog eens goed terug te vinden op een druk bivak terrein.

Bij het uitpakken van de tent zit alles mooi in elkaar gerold. Dit geeft al aan dat de tent met grote zorg is geproduceerd en ingepakt. Wat zit er allemaal in de tent zak:

  • Binnentent
  • Buitentent
  • Stokken
  • Footprint
  • 8 stevige aluminium haringen
  • 6 scheerlijnen
  • 1 reperatie buisje voor de stokken
Review - Marmot Limelight 4P

Marmot geeft bij deze tent de footprint cadeau. Dit is fijn want dat scheelt extra uitgaven. De scheerlijnen zitten los bij de tent. Dit houdt in dat je deze zelf in elkaar moet zetten en aan de tent moet bevestigen. Wel een voordeel dat je nu kan kiezen om deze wel of niet te gebruiken.

Het opzetten van de Limelight 4P gaat verrassend snel:

  • Je legt de footprint neer en hier overheen de binnentent
  • Vervolgens schuif je alle stokdelen in elkaar. Je houdt nu een compleet frame over en 2 kleinere grijze stokken
  • Van het oranje frame maak je een kruis en de uiteinden steek je in de ringen van de binnentent en footprint. (let wel lop dat je hierbij zorgt dat de kunststof clip in het midden van het kruis van het frame naar beneden wijst. Hier hangt je binnentent aan)
  • Maak nu met de haken van de binnentent deze vast aan het oranje frame
  • Leg de grijze stokken over het oranje frame en bevestig deze aan de ringen bij de deuren en het grijze haakje aan de binnentent

Wanneer je deze stappen hebt gehad staat de binnentent al helemaal. Nu kan je deze makkelijk verplaatsen als dit nog moet en anders kan je deze al vastzetten met de haringen. Als de binnentent nu zo staat valt het pas echt goed op hoe ruim de tent is. Het eerste deel van de tentstokken gaat bijna recht omhoog. Hierdoor heb je ontzettend veel binnenruimte en kan je ook makkelijker met dikkere luchtbedden in de tent slapen. Wij sliepen er met de Exped Synmat 7LW en dat paste met gemak.

Review - Marmot Limelight 4P

De buitentent kan je nu met gemak over de binnentent leggen. Met 4 buckels zet je deze aan de onderkant vast op de hoeken en met 4 stukjes klittenband verbind je de buitentent aan het frame. Nu hoef je alleen nog maar met 4 haringen de deuren te fixeren op de grond. Let hierbij op dat je deze dicht houdt, zo voorkom je dat er teveel spanning op de ritsen komt te staan bij het openen en sluiten hiervan. Mocht het nodig zijn dan is het afspannen van de scheerlijnen het laatste dat je hoeft te doen en de tent staat!

Het hele opzetten van de tent lukte binnen 15 minuten zonder extra veel haast te maken.

Extra grote deuren

In de binnentent zijn ook verschillende materialen gebruikt. De onderkant en rand zijn waterdicht. Het tussenstuk is dicht geweven nylon. Dit is ademend, maar als je in de tent ligt kijk je moeilijker naar binnen en tot slot is de bovenkant gemaakt van geheel ademend polyester. Het mooie van deze combinatie en plaatsing van de materialen is dat je de tent ook perfect kan gebruiken zonder buitentent.

De extra grote deuren in de Limelight zorgen ervoor dat je gemakkelijk in en uit de tent kan stappen, ook zonder nat te worden in de ochtend van bijvoorbeeld condens. Als je de deuren helemaal open ritst kan je die mooi opbergen in speciale zakjes onderaan. Uiteraard kan je deze ook gebruiken om spullen in op te bergen. Aan het dak van de binnentent zitten ook haakjes waar je eventueel iets aan kan hangen dat niet zwaar is, zoals een klein lampje.

Wat ik zelf één van de mooiste details van de tent vindt, zijn de twee hoekvakjes in het dak van de binnentent. Hier kan je een hoofdlamp en je telefoon in leggen om op deze manier de hele binnentent goed te verlichten. Zo kan je een boek lezen of omkleden zonder in het donker te hoeven zoeken.

Review - Marmot Limelight 4P

Tijdens mijn kleine vakantie met de tent heeft het 1 nacht hard gewaaid en geregend. Ondanks dat ik de scheerlijnen niet heb gebruikt was dit ook niet nodig. Door de koepelvorm van de tent kreeg de wind hier niet echt grip op en er was ook geen klapperend tentdoek. Dit is voor de nachtrust altijd goed. De Limelight 4P is dan ook wel een grote tent en doordat het frame ver uit elkaar staat is de tent erg stabiel.

Dankzij de grote hoogte in de tent (137 cm) kan je je ook makkelijk omkleden. Ook het zoeken van spullen wordt niet beperkt. In kleine tentjes kan je dan al snel tegen het dak aan zitten en met condens is dat niet prettig.

Mocht het slecht weer zijn dan kan je ook makkelijk in de tent blijven zitten zonder benauwd of claustrofobisch te worden.

Review - Marmot Limelight 4P

Het opruimen van de tent gaat meestal sneller dan het opzetten en dat is bij de Marmot Limelight niet anders. Bij het opruimen komt ook het grote voordeel van een footprint naar boven omdat je de tent makkelijker droog en schoon in kan pakken.

Dankzij het fantastische weer en een warm ochtend zonnetje duurde het nog geen uur voordat de tent helemaal droog was van de condens. De buitentent klik je los en deze kan je dan al opvouwen. (met twee personen is dit het makkelijkste omdat hij dan de grond niet raakt) Vervolgens klik je de binnentent los van het frame. Het frameschuif je uit elkaar en klap je op terwijl de binnentent op de footprint blijft liggen.

Omdat je de footprint gebruikt wordt de onderkant van de binnentent bijna niet vies en kan je deze ook zonder problemen opvouwen om uiteindelijk een doekje over de footprint te halen en deze na een paar minuten drogen bij de tentzak te doen.

De tentzak van de Limelight 4P is ruim. Hierdoor heb je geen extra moeite om de tent weer in de zak te krijgen. Er zijn alleen geen compressie banden aanwezig waarmee je de zak eventueel kleiner kan maken.  Dat is jammer.

Soms heb je wel eens van die verwachtingen van een product en deze blijken totaal niet te kloppen in de praktijk. Bij de Marmot Limelight 4P kloppen mijn verwachtingen 100% met de praktijk, wat een wereldtent! Ruim, makkelijk op te zetten, stabiel en heel erg comfortabel. Goed het is niet een echte rugzak tent, maar voor op de motor of mee in de auto is hij perfect. Het is jammer dat ik niet genoeg vakantiedagen heb, want anders zou ik de tent nog veel vaker kunnen gebruiken en dat is echt geen vervelende gedachte.

Of je nu met twee personen in de tent slaapt of met 4, je hebt de ruimte die je nodig hebt. De grotere voorportalen geven ook de extra ruimte voor 4 rugzakken verdeeld over twee kanten.

Ben je nog aan het twijfelen en zoek je een grotere tent die nog wel compact en licht is, denk dat ook even aan de Limelight tenten van Marmot.

Review - Marmot Limelight 4P
Nick
Over Nick
Nick heeft jarenlange ervaring op de werkvloer als (voor) -tenten en outdoor specialist. Tegenwoordig kan hij aardig overweg met SEO.