• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Tent kapot? Wij helpen je op weg!

tentreparatie

Handige tips voor een tentreparatie

Het kan natuurlijk voorkomen dat er tijdens het kamperen in het buitenland iets met de tent gebeurd waardoor je tent kapot is. Scheurtjes, winkelhaken, lekkende tenten of naden. Nergens is een kampeerwinkel zoals Hendriks in de buurt. Wat nu? Daarvoor is deze 'EHBO blog, help mijn tent is kapot' erg handig voor een kleine tentreparatie. 

Geen paniek, want gelukkig hebben wij een aantal noodoplossingen voor een tentreparatie voor je op een rij gezet. Wat wel handig om bij je te hebben is een EHBO kit voor de tent wanneer je tent kapot is. Wat zeker niet mag ontbreken in deze EHBO kit zijn de volgende items: Seam Grip, Ducktape, elastiek, zelfklevend tentdoek, Tear Aid, nadendichter, Impregneerspray, fiberglastentstok, tentgaren en naald.

Stel dat je tent kapot is door een scheur in het tentdoek. Het kan natuurlijk gebeuren. Er zijn verschillende manieren om deze vervelende situatie op te lossen. Zo kan je er een stukje zelfklevend tentdoek op plakken als het om een kleine tentreparatie gaat. Maar je kan het ook repareren met Tear Aid of lijmen met Seam Grip. Als je deze producten niet in je EHBO kit hebben zitten, kan je er ook voor nood een stukje Ducktape op plakken. Onthoud wel dat dit lijmresten kan achterlaten op het tentdoek. Probeer daarom altijd als de tent kapot is te repareren met een daarvoor bedoelt product.

Als niet de tent kapot is, maar het raam is dit ook makkelijk te repareren. Zo kan je een stukje tape achter de scheur plakken en deze lijmen met Seam Grip.

Niets is vervelender dan er tijdens een fikse stortbui achter komen dat de naden van je tent lekken. Wat belangrijk is om nu te doen is de naden aan de binnenkant van de tent met naden dichter te behandelen. Bij thuiskomst moet je ook de naden aan de buitenkant van de tent behandelen.

Ook hier is niet de tent kapot, maar een boogstok. Hier komt de reserve fiberglastentstok om de hoek kijken. De kapotte boogstok kan je eenvoudig vervangen door het knoopje uit het boogelastiek te halen en het kapotte deel eraf te halen. Het boogelastiek door het nieuwe deel rijgen van de reserve stok en er weer een knoopje inleggen.

Het is natuurlijk niet zo leuk als je tent kapot is en het ligt aan lekkage. Kamperen moet wel leuk blijven en zodra de tent begint te lekken is het comfort natuurlijk wel een beetje weg. Maar ook daar hebben we een oplossing voor! Zorg ervoor dat je altijd een impregneerspray voor de juiste tent bij je hebt. Vervolgens zoek je het te behandelen stuk tentdoek op en spuit deze aan de buitenzijde in met de impregneerspray.

Als je tent kapot is, dan is dat een groter probleem dan een scheurtje in het grondzeil. Vervelend, maar gemakkelijk te repareren met de Tear Aid of Seam Grip

Met deze handige tips kan je in ieder geval nog lekker genieten van je kampeervakantie. Wel is het raadzaam om na je vakantie met de tent langs te komen bij het tentenatelier van Kampeerwereld Hendriks. Wij kunnen de tent weer helemaal repareren zodat je de volgende keer niet zelf aan de slag hoeft met de EHBO kit voor een tentreparatie. 

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.