• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Tips tegen diefstal

We hopen allemaal dat het nooit gebeurt: je wordt wakker en je caravan is van de oprit verdwenen. Daar gaat je investering en welverdiende vakantie! Niet alleen caravandiefstallen, maar ook het leegroven van tenten komt helaas steeds vaker voor. Om die vervelende situaties te voorkomen hebben we wat tips om een rijtje gezet. Tips over hoe jij de kans op diefstal zo klein mogelijk kan maken.

De aanwezigheid van medekampeerders is iets wat kamperen juist zo leuk en gezellig maakt, maar waarschijnlijk hebben we allemaal wel een moment ervaren waarom je je ineens besefte hoe blij je bent met de privacy die je thuis hebt. Op de camping hebben de muren oren en moet je voorzichtig zijn met wat je zegt of dat windje die je al de hele dag dwars zit. Toch heeft het ook zijn voordelen!

Wanneer je van plan bent om even weg te gaan van de camping, kan je de buren vragen om een oogje in het zeil te houden. Dat is natuurlijk een tweerichtingsverkeer. Wanneer je camper, caravan of tent goed in het zicht staat van oplettende mede kampeerders, is het voor de campingdief een stuk minder aantrekkelijk om onaangekondigd te komen buurten.

Wat ook goed helpt, is de ingang van je tent tegenover die van de buren te zetten. Je offert dan iets van je privacy op, maar het wordt ook voor een inbreker een stuk lastiger om ongezien binnen te komen.

Verschillende campings bieden tegenwoordig WiFi aan op hun staplekken. Je kan daarom je laptop of tablet meenemen en ‘s avonds onder een warm kleedje en het genot van een drankje gezellig film kijken met elkaar. Om er zeker van te zijn dat je deze prijzige apparaten veilig kan achterlaten, hebben we verschillende kluisjes in ons assortiment. Bo-Camp en Carasafe bieden kluisjes voor op de camping aan; speciaal voor jouw tablet. Zo kan je met een gerust hart op pad gaan en je spulletjes veilig achterlaten.

Tips tegen diefstal

Hoe minder waardevolle spullen je mee hebt naar de camping, hoe minder er gestolen kan worden. Misschien is het daarom handig om maar één laptop in plaats van vier mee te nemen. Zo dwing je jezelf en de kinderen ook een beetje om te genieten van de rust die de technologie vrije natuur biedt. Natuurlijk zijn waardevolle spullen als een portemonnee, paspoort en de huissleutel niet te vermijden. Daarvoor hebben we dan ook de eerdergenoemde campingkluisjes van Carasafe en Bo-Camp ;-)

Tips tegen diefstal

De bonustip van Kampeerwereld:
Vergeet niet dat je kentekenbewijs ook behoort tot de waardevolle bezittingen.
Maak het dieven niet te makkelijk en berg deze veilig op!

Tips tegen diefstal

Pacsafe is een merk dat diverse sloten en beveiligde portemonnees, handtassen, rugzakken, etc. aanbiedt. Hun producten zijn voorzien van slimme sloten en verschillende anti-diefstal technologieën. Veel tassen zijn gemaakt van eXomesh en Slashguard waardoor het niet mogelijk is om ze open te snijden met een mes. De ritsen hebben daarbij verschillende slotjes waarmee ze veilig vastgezet kunnen worden. Als derde beschikken veel reisartikelen van Pacsafe over een compartiment dat is voorzien van een RFID-beveiliging. Dit zorgt ervoor dat men je bankpassen en dergelijke niet kan skimmen. Pacsafe biedt daarom de ideale tassen voor stedentrips en dagjes uit naar drukkere plekken zoals bijvoorbeeld de dierentuin en bezienswaardigheden.

Tips tegen diefstal

Er zijn beveiligde terreinen waarop je je camper of caravan tijdens de wintermaanden met een gerust hart kan stallen. Toch zal die in de voorbereidingen op je vakantie waarschijnlijk in de buurt van je woning geparkeerd staan. Zorg er dan voor dat je een goede plek kiest. Een donkere parkeerplaats waar je geen zicht op hebt, is niet zo geschikt. Stal je caravan op een verlichte locatie waar jij of je buren op uit kunnen kijken.

Caravans en campers zijn voorzien van standaard sluitingen en sloten. Een beetje ervaren inbreker kan deze redelijk gemakkelijk open krijgen en daarom is het geen overbodige luxe om je caravan te voorzien van extra sloten. Zichtbare raam- en deursloten voor je camper of caravan werken ontmoedigend tegen diefstal. De grendels zijn eenvoudig te installeren en erg effectief!

Fiamma is een bekend merk onder de ervaren kampeerders. Het merk biedt hoogwaardige kampeerspullen waaronder ook sloten voor op je caravan of camper. Zo hebben zij een extra "Door Frame" veiligheidsslot voor op de deur, maar ook deursloten die tevens dienen als instapbeugel. Dit laatste Security deurslot is beschikbaar in twee maten, namelijk: één van 31 cm hoog en één van 46 cm hoog. Alle sloten zijn van geanodiseerd aluminium waarmee roesten wordt tegengegaan.

Een andere goede beveiliging voor je caravan of camper is een koppelingsslot en/of wielklem van Milenco, ProPlus, Haba, etc. Beide gadgets verkleinen de kans op diefstal van je caravan. Na het bevestigen van een koppelingsslot is het niet meer mogelijk om de caravan aan te koppelen en een wielklem zet het wiel als het ware 'op slot'. Het is misschien even een investering, maar het is nog altijd goedkoper dan een nieuwe caravan of camper aanschaffen. Je vindt de sloten onder andere op deze pagina met beveiligingen voor in en rondom je camper of caravan.

Tips tegen diefstal

De bonustip van Kampeerwereld:
Zorg ervoor dat je caravan niet geparkeerd staat met de dissel aan de straatkant.
Wanneer je dat wel doet, is het voor dieven makkelijker om snel aan te koppelen en vertrekken.

Tips tegen diefstal

Misschien ken je de verhalen van inbraken waarbij gebruik is gemaakt van verdovende gassen. Hoewel het in de meeste situaties niet is bewezen, kunnen we de spanning begrijpen en introduceren we graag een oplossing: het 3GAS+ alarm. Dit professionele 12V alarm waarschuwt je wanneer er bijvoorbeeld gassen als koolmonoxide en LPG gedetecteerd worden. De dubbele sensor stelt het alarm in staat om zowel stijgende als dalende gassen waar te nemen.

Tips tegen diefstal

Heb je nog steeds twijfels over de veiligheid van je caravan of camper? Zorg er dan voor dat je op tijd een verzekering afsluit. Caravan- en camperverzekeringen zijn niet verplicht en worden daardoor vaak vergeten. De WA-verzekering vergoedt alleen de schade die ontstaat nadat de caravan onverwacht losschiet van de auto. Diefstal wordt helaas niet gecompenseerd met een WA-verzekering. Een aanvullende verzekering kan dus geen kwaad.

Tips tegen diefstal

De bonustip van Kampeerwereld:
Plaats gordijntjes voor de ramen van je caravan of camper. Zo kunnen rondsnuffelende inbrekers niet zien of er waardevolle (kampeer)spullen aanwezig zijn. Bovendien maakt het je kampeerwagen ook een stuk gezelliger.

Tips tegen diefstal

Sommige campings bieden kluisjes aan die je kan huren voor een bepaalde tijd. Vaak kan je voor maar een paar euro per dag je spullen veilig onder toezicht opbergen. Zo is er niks meer te halen in je tent of vouwwagen en kan je zonder zorgen op pad gaan.

Bij je tent is het niet nodig om gebruik te maken van een slot op de rits. Hiermee kan je juist de indruk wekken dat er wat te halen valt en dat werkt averechts op de veiligheid. ‘s Nachts kan het ook gevaarlijk zijn. Bij een ongeval kan je namelijk minder snel naar buiten sprinten. Vraag daarom of je buren een oogje in het zeil willen houden als jullie zelf weg zijn. Omdat bij wildkamperen deze sociale controle mist, kan je eventueel wel gebruik maken van een slotje. Neem daarvoor een kijkje bij onze anti-diefstal accessoires.

Hopelijk hebben we je genoeg ideeën kunnen geven over hoe je veilig en verzekerd kamperen mogelijk kan maken. Voorkom diefstal door waardevolle spullen thuis te laten, ze op te bergen in een kluisje of laat ze achter in een goed beveiligde camper of caravan. Vergeet tot slot de kracht van sociale controle niet. Na een paar dagen weet ook jij of je die ene meneer of vrouw al vaker bij de tent van de (over)buren hebt zien lopen ;-)

Over Specialist (Techniek)
De techniekspecialist helpt je bij het onderhouden van je mobiele huis. Hij geeft handige tips, maar introduceert ook de nieuwste producten.