• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Top 5 gebieden om te sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is met niets te vergelijken. Je begeeft je op plekken waar ongerepte natuur aan je voeten ligt en waar een overweldigende stilte heerst. Daarnaast is het een uitdagende bezigheid voor iedereen die houdt van activiteiten in de sneeuw! Daarom hebben wij 5 wandel gebieden voor je op een rijtje gezet waar je heerlijk kan sneeuwschoenwandelen. 

Wandel gebieden

Dit Franse Alpendorpje ligt tussen 2 natuurgebieden in en is in de winter dus een hele goede plek om te gaan sneeuwschoenwandelen. Het dorp zelf ligt op 1200 meter en is daarom een goed beginpunt. Omgeven door bomen, beekjes en enkele meertjes in de directe omgeving is er absoluut genoeg te zien tijdens een winterse wandeltocht, absoluut één van de mooiste wandel gebieden. Omdat het in dit gebied bijna 300 dagen van het jaar zonnig en droog is hoef je niet bang te zijn voor sneeuwstormen. Voor de zonaanbidders is dit dus de ideale bestemming. 

Wandel gebieden

Thuringer Wald vind je midden in Duitsland. Het is een gebied met veel bossen, en voornamelijk de noorkant is bebost en steiler. Het zuidelijke deel van dit prachtige gebied is gevuld met mooie vergezichten. Het gebied is makkelijk te bereiken en ligt maar 600 kilometer van Utrecht. Dat maakt Thuringer Wald de ideale bestemming voor een weekend of midweek. Met 16.000 kilometer aan paden kan je elke kant op in dit Duitse gebied en het is geschikt voor beginners, maar ook als je al ervaring hebt met sneeuwschoenwandelen is dit één van de betere wandel gebieden. 

Sneeuwschoenwandelen

Dit Poolse National Park is 5 keer groter dan onze Veluwe en in de wintermaanden zeer geschikt voor het sneeuwschoenwandelen. Het gebied is groot genoeg om lange tochten te maken, wel zijn veel tochten voor mensen met ervaring in het sneeuwschoenwandelen en ook is een goede uitrusting aan te raden in verband met de strenge vorst in het Poolse gebied. Verder is het spotten van een bruine beer, bizons of wolf vrij makkelijk, Bieszczady is namelijk leefgebied van deze mooie dieren. Dus voor natuur- en dieren liefhebbers is dit National Park absoluut een aanrader.

wandel gebieden in de Vogezen

De Vogezen is een bekend gebied en mag daarom zeker niet ontbreken op deze lijst. Het Franse gebied is groot en in de winter bedekt onder een dik pak sneeuw. Tijdens de wintermaanden zijn de Hoge Vogezen en gebieden rond de Rout de Cretes altijd wel voorzien van een laag sneeuw en daarom heel erg geschikt om te sneeuwschoenwandelen. De gebieden hebben veel wandelpaden en routes speciaal voor wandelaars op sneeuwschoenen. Door het afwisselende landschap is vervelen er tijdens de tocht niet bij. 

Wandel gebieden salzburgerland

Het Salzburgerland leent zich uitstekend voor tochten van hut naar hut of dorp naar dorp. Het Salzburgerland is uitgestrekt en groot en je kan hier op ieder niveau tochten maken. Kies je één dorp als vast startpunt of ga je naar verschillende dorpen? Sneeuwschoenwandelen is een echte droom in dit gebied. In dit Oostenrijkse gebied kan dat allemaal. Daarom is het Salzburgerland ook heel geschikt voor grotere groepen.

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.