• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
6 Persoons tenten voor grote gezinnen

6 Persoons tenten voor grote gezinnen

Vroeger gold hoe groter de tent, hoe zwaarder en wat was het veel werk om hem op te zetten. Maar je wist wel welke je moest nemen, want er was niet zoveel keus en zeker niet voor een groot gezin. Tegenwoordig is er veel meer keuze van lichtgewicht tot opblaastenten. Voor elke vakantie een passende tent. Maar welke past nu bij jouw vakantie? In deze blog duiken we de 6-persoonstenten in en gaan we dat uitzoeken.

We reizen de hele wereld over, maar ook Nederland geeft nog steeds heel veel mensen het echte vakantiegevoel. Als we maar lekker kunnen kamperen dan maakt het niet uit waar we zijn. En toch kun je ook daarin verschil maken per tent. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en dat kan, in bijvoorbeeld hele warme landen, enorm schelen. De 6-persoons tenten die in deze blog worden besproken maken gebruik van verschillende soorten tentdoek en tentstokken.

De 6-persoons koepel- en tunneltenten (ook opblaasbaar) zijn gemaakt van Technisch Katoen, ook wel TC, Pollycotton of Polyester Katoen genoemd. Dit is een combinatie van polyester en katoen. Beide hebben goede eigenschappen; zo zorgt het polyester bijvoorbeeld dat het doek sneller droogt dan volledig katoen en heeft katoen een zeer goed ademend en ventilerend vermogen. Polyester zorgt er ook voor dat het tentdoek een stuk lichter wordt in gewicht dan een volledig katoenen doek. Katoen daarentegen is weer eenvoudig te repareren. Het gehele tentdoek is natuurlijk sterk, waterdicht en Uv-bestendig. De nadelen van technisch katoen zijn dat het nog steeds een aardig gewicht heeft en niet erg compact op te bergen is. Daarnaast duurt het wat langer om de tent goed te drogen en heeft het de eigenschap wat stugger te worden bij koud weer. 

Het lichtgewicht tentdoek is gemaakt van Polyester of ripstop polyester. Dit materiaal is waterdicht en sterk en heeft de eigenschap om snel te drogen. Dit maakt het ideaal om je tent na een nacht slapen snel weer af te breken om je reis te vervolgen. Het nadeel van polyester is dat het niet ademt, niet Uv-bestendig is en dat het erg warm kan worden in de tent. Zeker als je naar het buitenland gaat zijn dit dingen om rekening mee te houden. 

Voor een comfortabel klimaat in de tent is dus technisch katoen ideaal. Wil je een klein pakvolume of een lichtgewicht tent dan kies je voor polyester.

Zowel de lichtgewicht tenten als de koepel-, tunnel- en familietenten maken gebruik van aluminium tentstokken. Aluminium is erg sterk en geschikt voor alle weersomstandigheden. Uiteraard zit er een verschil tussen de lichtgewicht en grote familietenten.  

Ook bespreken we de Air- of Opblaastenten. De tentstokken zijn bij deze tent vervangen door sterke luchttubes die je tent in z'n geheel in één keer opzet door middel van een handpomp. 

Er zijn ook 6-persoonstenten die beschikken over glasfiber tentstokken. Deze zijn vaak voordeliger maar kunnen minder goed tegen het heel vaak op en afbreken van de tent. 

Ga je rondreizen met de tent dan kies je voor airtubes of een aluminium frame, sta je vaker op een plek en is het budget beperkt kies dan voor een frame van glasfiber.

Lees hier alles over de verschillende tentstokken >>

6 Persoons tenten voor grote gezinnen

Waar niet iedereen aan denkt bij 6-persoons tenten zijn lichtgewicht tenten. Als je met je gezin of een groep vrienden een hike door de bergen of bossen wilt gaan maken dan is het handig om gewicht en ruimte te verdelen en maar één tent mee te nemen. Deze moet natuurlijk in een snel tempo opgezet kunnen worden, want je bent al een hele dag actief aan de wandel geweest. Een vooraanstaand merk in lichtgewicht tenten is MSR, zij maken gebruik van hoogwaardig DAC aluminium tentstokken en het sneldrogende, lichte ripstop Polyester. Opgeborgen in een compacte opbergtas en je hebt de perfecte lichtgewicht tent voor 6 personen. Waar je rekening mee moet houden is dat de tent berekend is op compactheid van je hele uitrusting. Er is vaak minder ruimte voor je slaapmatten en bagage. Zeker als je met zes personen op pad gaat is dat wel iets om goed te passen en te meten.

6 Persoons tenten voor grote gezinnen

Voordelen lichtgewicht tenten:

  • Lichtgewicht
  • Makkelijk en snel op te zetten
  • Compact mee te nemen
  • Polyester droogt snel

Nadelen lichtgewicht tenten:

  • Beperkte leefruimte
  • Ventilatie is belangrijk
  • Minder Uv-bestendig
  • Relatief prijzig
6 Persoons tenten voor grote gezinnen

Heb je een leuke plek geboekt om een weekje te blijven of ga je misschien een weekend met je vriendinnen een festivalletje doen, dan kun je kiezen voor een ruime koepel- of tunneltent. Ook deze zijn er in verschillende soorten en maten. Zo is er bijvoorbeeld de Coleman Octagon die maar liefst aan 8 personen een slaapplaats biedt. Je slaapt dan wel allemaal in dezelfde ruimte. Koepeltenten zijn eenvoudig op te zetten al lijken al die tentstokken soms net een puzzel en is het handig om het (gezellig) met z'n tweeën te doen. 

Tunneltenten zijn daarentegen weer wat makkelijker op- en afbouwen en is het (beetje afhankelijk van de grootte) in je eentje best te doen. Doordat de tentstokken achter elkaar in bogen staan krijg je een tunnel effect. Door deze bouw heb je meer ruimte en wordt er hoogte gecreëerd. Vaak zijn er meerdere slaapcabines en is er een leefruimte, handig voor je bagage, maar vooral erg fijn op regenachtige dagen.  

Hebben jullie je plek gevonden en zie je jezelf al helemaal zitten de komende weken dan zijn er de stevige en stabiele 6-persoons familietenten. Deze tenten zijn groot en ruim en hebben een goede stahoogte. Door meerdere slaapruimtes hou je een stukje privacy. Ook met de leefruimte is rekening gehouden en vaak heb je zelfs een luifel om met de regen lekker onder te kunnen zitten. Door de grootte zijn deze tenten ook wat zwaarder en is het fijn om hem één keer op te zetten voor een langere tijd. Waar je wel rekening mee moet houden is de grootte van de tent. Het kan namelijk voorkomen dat deze te groot is voor jouw gereserveerde plekje. Meten is weten in dit geval. Bardani heeft een mooie reeks aan ruime 6-persoons tunneltenten.

6 Persoons tenten voor grote gezinnen

Voordelen opblaasbare tent:

  • Veel leefruimte
  • Meerdere slaapcabines
  • Snel op te zetten

Nadelen opblaasbare tent:

  • Zwaar en een groot pakvolume
  • Tubes kunnen lek raken
  • Ruime kampeerplek nodig

Er zijn dus veel mogelijkheden, zelfs als je een groot gezin hebt. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om een ruime 6-persoonstent neer te zetten en er met z'n viertjes of misschien zelf lekker samen te kamperen met heel veel ruimte. Je bent ten slotte op vakantie!  

We hopen dat je een beetje wijzer bent geworden met het bepalen welke 6-persoonstent het best bij jou past door middel van deze blog. Mocht je nou nog een beetje extra hulp nodig hebben probeer dan onze keuzehulp

Over Specialist (Tenten)
Met onze tenten-specialist vind je een tent waarmee je de meest geweldige kampeeravonturen gaat beleven. Lichtgewicht of juist met extra ruimte.