• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Kamperen voor dummies

Kamperen voor dummies

Het is eindelijk zo ver, je eerste kampeeravontuur ligt in het vooruitzicht. Eindelijk heb je de knoop doorgehakt, dit jaar ga je voor het eerst op kampeervakantie. Maar waar moet je nu allemaal aan denken? Zijn er misschien dingen die je over het hoofd hebt gezien? Met deze blog willen we jou onze tips meegeven voor als je voor de eerste keer gaat kamperen. Zo ben je beter voorbereidt en kun je beginnen aan jouw kampeeravontuur.

Kamperen voor dummies

Wat kamperen kenmerkt is het meenemen van je eigen huis(je). Daarom is het belangrijk de juiste keuze te maken wat bij jou past. In tenten bijvoorbeeld is er nogal wat verschil. Zo is het belangrijk te letten op hoeveel personen er in de tent passen. En voor welke doeleinden wil je de tent gebruiken? Trek je veel rond of blijf je op dezelfde camping staan? In het eerste geval kun je beter een lichtgewicht tent nemen, en in het tweede geval een wat grotere tent die meer comfort biedt wanneer je lang ergens verblijft. Vind je het moeilijk om een juiste keuze te maken? Met onze tenten keuzehulp maken wij deze keuze gemakkelijker en vooral overzichtelijker.

Bekijk hier alle tenten>>

Kamperen voor dummies

Heb je onze handige checklist al gespot? Hier kun je vinden wat je allemaal mee moet hebben op kampeervakantie. Op deze manier heb je een overzichtelijke en georganiseerde manier om na te gaan of je alles hebt ingepakt voor je eerste kampeervakantie.

Download hier de checklist!

Kamperen voor dummies

Thuis denk je er eigenlijk nauwelijks over na, het gebruik van elektra. Maar, op de camping is dit wel iets om bij stil te staan. Ten eerste is het belangrijk te checken of je überhaupt elektriciteit hebt op de kampeerplaats, en daarna hoeveel ampère. In het geval je geen gebruik van elektriciteit kan maken is het van belang kampeerspullen mee te nemen die werken op gas en/of batterijen. In het geval je wel gebruik kan maken van elektriciteit let dan goed op het maximale aantal ampères dat je tegelijkertijd kan gebruiken. Op de adviespagina elektra op de camping vind je hier meer over. 

 

Als je voor de eerste keer gaat kamperen met een nieuwe tent is het aan te raden de tent eerst een keer thuis of in het nabijgelegen park op te zetten om ervaring te krijgen met het opzetten van de tent en te checken of er onderdelen missen. Ook is het leuk voor de kinderen om alvast een nachtje erin te slapen.

Wat ook bij de voorbereidingen hoort: de juiste haringen meenemen. Niets is zo vervelend dan dat je de haringen krom slaat op de stenen. Voor elk grondtype, zoals zand, gras en rots, zijn haringen te koop. Neem dan ook gelijk een paar meer mee, dit kan altijd van pas komen.

Je rijdt de camping binnen, waar moet je nu op letten? Ten eerste is de locatie van belang. Een vlakke grond is het makkelijkst om de tent op te zetten en vermijdt een plaats onderaan de berg. Een flinke regenbui en je tent staat onder water! Ook met bomen moet je oppassen. Deze kunnen namelijk blaadjes en andere troep achterlaten op je tent of auto. Hier krijg je vlekken van die moeilijk te verwijderen zijn.

Goed, je hebt een mooie plek uitgekozen. Nu is het zaak de plek te ontdoen van scherpe en uitstekende elementen zoals takjes, stenen of dennenappels. Verder is het belangrijk een grondzeil onder de tent te gebruiken. Deze geeft namelijk meer bescherming. Heb je twijfels over een geschikt grondzeil voor jouw wensen? Neem dan een kijkje op deze pagina waar we duidelijk uitleg geven wat betreft de grondzeilen.

Kamperen voor dummies

Kramperen is allang niet meer het geval. Je hebt tegenwoordig zo veel fijne, handige en comfortabele spullen dat het bijna net zo voelt als thuis. Zo kun je net zo lekker als huis slapen met de fijnste slaapmat en slaapzak, is de koffie op de camping net zo lekker als thuis en met al die fijne kook mogelijkheden voor op de camping kun jij je ontpoppen tot een ware camping chef-kok!

Je eerste kampeeravontuur is een feit. Nu is het belangrijk de tent netjes op te bergen zodat je lang met de tent kan doen. Hang de tent dus uit en berg deze droog op, anders kan het zijn dat er schimmel in de tent komt. In het geval van een caravan of camper is het belangrijk om deze winterklaar te maken voordat deze de stalling ingaat. Lees hier onze tips.

Kamperen voor dummies

We hopen dat je nu vol goede moed en met meer kennis je eerste kampeeravontuur tegemoet gaat. Als laatste tip: Er kunnen dingen fout gaan. Je kunt over een haring struikelen, koffie morsen op de bank, of vergeten de pootjes uit te draaien van de caravan. Deze ervaringen maken allemaal deel uit van de kampeer experience. Omarm deze dus en heb plezier!

Vragen?
Vind je het moeilijk een juiste keuze te maken? Dan staat onze klantenservice voor je klaar of kom naar onze grote winkel in Ermelo.