• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een campingtafel

Meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een campingtafel

Een campingtafel is een belangrijk onderdeel van je kampeeruitrusting. Je gebruikt de tafel bijna non-stop: om aan te ontbijten, de krant te lezen, een spelletje te spelen en om van een lekker diner te genieten. Aangezien je de tafel zo vaak gebruikt is het belangrijk om hierin een goede keuze te maken. Daarom beschrijven we hier voor jou de meest gemaakte fouten bij het aanschaffen van een campingtafel.

Meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een campingtafel

Een veel gemaakte fout is het aanschaffen van een te kleine campingtafel. Naast dat iedereen er comfortabel aan kan zitten is het handig rekening te houden met de extra dingen die op tafel moeten komen te staan. 's Ochtends staan bijvoorbeeld de ontbijtspullen op tafel en bij het avondeten moeten de pannen ook nog een plekje op de tafel vinden. Hierdoor heb je snel ruimte te kort.

Natuurlijk wil je ook letten op het gewicht en de afmetingen van de campingtafel. Gelukkig zijn er heel veel fabrikanten die hier een oplossing in bieden. Zo zijn er tafels die extra lichtgewicht zijn of tafels waarvan je het tafelblad een keer door het midden kan vouwen of zelfs op kan rollen.

Het is belangrijk te bedenken wat je precies met de tafel wilt doen. Wil je er alleen aan kunnen eten, of ook bijvoorbeeld je kooktoestel erop kunnen zetten? Het materiaal waarvan het tafelblad is gemaakt is bepalend voor het gebruik van je campingtafel. We hebben een adviespagina waar je alles leest over de verschillende tafelbladen en de eigenschappen ervan.

Meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een campingtafel
Meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een campingtafel

Het is belangrijk om er op te letten hoe groot de campingtafel mag zijn. Controleer daarom hoeveel ruimte je hebt in de auto, caravan of camper zodat je niet een te grote tafel meeneemt. Als je naar de winkel komt is het ook mogelijk dat er een personeelslid met je meeloopt om de tafel te passen in de auto, camper of caravan. Ook voor de tent is de maat van de tafel van belang; er moeten tenslotte ook nog campingstoelen aangeschoven worden.

Hoewel de meeste tafels traploos verstelbaar zijn, hebben niet alle tafels poten die afzonderlijk in hoogte verstelbaar zijn. Op het moment dat je de tafel koopt lijkt het misschien niet zo belangrijk dat de tafel geen verstelbare poten heeft. Maar eenmaal op de camping kan het op de ongelijke ondergrond nog wel eens heel vervelend zijn dat de campingtafel niet stabiel staat. Kies dan ook altijd voor een tafel die past bij jouw kampeerwensen. Voor meer informatie over de verstelsystemen van een campingtafel kun je hier kijken.

We hopen het natuurlijk niet, maar het kan zijn dat je gebruik moet maken van de garantie van de campingtafel. Wanneer je de campingtafel dan meeneemt naar de winkel zal er door het personeel gevraagd worden naar de aankoopbon. Het is daarom belangrijk de kassabon goed te bewaren en/of er een foto of scan van te maken. Op deze manier weet je zeker dat je de kassabon altijd achter de hand hebt mocht je deze toch nodig hebben.

Meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een campingtafel

We hopen dat je met deze tips weet waar de valkuilen zitten bij het kopen van een campingtafel. En om je nog beter te kunnen oriënteren welke campingtafel voor jou geschikt is hebben we een handige keuzehulp online staan.

Bekijk onze collectie campingtafels online >>