• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Wandel rugzak musthaves

Wandel rugzak musthaves

De zon schijnt, de natuur is op z’n mooist en de buitenmens in je snakt naar wat frisse lucht en beweging. Dan is het tijd voor een lekkere wandeling! Wandelen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, het is namelijk ook bewezen dat het stress verlagend werkt en dat je vitamines aanmaakt door tijd in de zon door te brengen. Als laatste, en misschien wel belangrijkste, is het ook gewoon heel leuk.

Als je een lange wandeling voor de boeg hebt, is het belangrijk de juiste spullen voor onderweg mee te nemen in je rugzak of heuptas. Zo ga je goed voorbereid op weg en kom je onderweg niet voor verrassingen te staan. Lees hier onze tips voor de juiste uitrusting tijdens het wandelen.

Wandel rugzak musthaves

Wanneer je een mooie wandeling gaat maken en je wat spullen mee wilt nemen is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste tas mee neemt. Je kunt er dan voor kiezen om een lichte dagrugzak mee te nemen; comfortabel in gebruik en ruim genoeg om alles wat je nodig hebt mee te nemen.
Liever niet op je rug dragen en neem je niet al te veel spullen mee?
Dan is een heuptas wellicht een goed idee voor jou. Deze tas draag je op je onderrug zodat je maximale bewegingsvrijheid hebt tijdens het wandelen.

Je kunt een rugtas of heuptas makkelijk bij ons online bestellen, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel. Hier kunnen onze reistas specialisten je helpen bij het kiezen van een rugzak en loop jij binnen no-time met de perfecte tas naar buiten.

Wandel rugzak musthaves

Als je een lange wandeltocht gaat maken is het niet alleen van belang om onderweg  goed te blijven eten en drinken. Ook voordat je aan je wandeltocht begint is het belangrijk om goed te eten en te drinken. Zo houd je je energie op peil. Neem dus een goed afsluitbare en herbruikbare drinkfles mee in je rugzak. Vul deze, waar mogelijk onderweg weer bij met water. Je weet maar nooit wanneer je het nodig kan hebben. Voor de benodigde energie onderweg stop je een Energy bar in je rugzak, deze nemen maar weinig plek in maar leveren je wel de benodigde calorieën. Wil je meer weten over voeding en wandelen? Lees hier onze tips!

Wanneer je gaat wandelen is er niet altijd water, laat staan zeep, in de buurt. En er zijn altijd van die momenten dat je je handen even wilt wassen. Daarom is het een slim en handig idee om standaard een tube of flesje hygiëne gel in je wandeltas te hebben. Hiermee kan je altijd en overal je handen “wassen” en desinfecteren. Zo kan je altijd met schone handen aan je broodje of andere versnapering beginnen.

Wandel rugzak musthaves

Als je veel kilometers gaat maken, is het belangrijk om af en toe een pauze in te lassen. Maar waar moet je dan gaan zitten? Natuurlijk kom je net geen bankjes tegen, of deze staan pal in de zon. Op de grond zitten is ook geen uitkomst, dan heb je kans op een natte, vieze broek. Gelukkig kun je altijd je eigen stoel meenemen in je rugzak, namelijk de lichtgewicht stoel. Heel gemakkelijk op te zetten en het grootste voordeel is dat je lekker kunt gaan zitten waar en wanneer je wilt. De lichtste stoelen beginnen al bij een halve kilo, nauwelijks extra gewicht dus! 

Het is natuurlijk superleuk om alles in de natuur goed te kunnen spotten. Neem dan ook vooral een verrekijker mee. Ook voor de kinderen is dit een ware belevenis om door de verrekijker het hertje aan de bosrand ineens heel dichtbij te zien.

Wanneer je in de bossen loopt heeft GPS niet altijd een goed bereik. Zorg dan ook altijd dat je een kompas in je rugzak hebt zitten. Hiermee kan je, wanneer je op onbekend terrein bent altijd de weg terug naar huis vinden.

Wandel rugzak musthaves

Het zonnetje is heerlijk, maar kan natuurlijk ook heel gevaarlijk zijn. Vooral wanneer je geen felle zon meer gewend bent kan je flink verbranden. Denk maar aan dat heerlijke lentezonnetje na de winter. Bescherm jezelf tegen de schadelijke UV stralen door je goed in te smeren met zonnebrand en vergeet hierbij ook je lippen niet. Om je lippen tegen verbranden te beschermen is er een speciale lippenbalsem. Voor je hoofd zijn er natuurlijk leuke hoeden en petten en om je ogen te beschermen tegen de zon zet je een mooie zonnebril op je neus.

Ook tegen andere weerselementen kun je jezelf goed beschermen. Neem als er regenachtig weer op komst is bijvoorbeeld een poncho mee. Ga je er in de winter op uit? Dan kan het flink fris zijn. Neem in dit geval een paar handschoenen mee in je tas tijdens het wandelen. Beter mee verlegen dan om verlegen zeggen wij dan maar.