Verschillende brandstoffen en BBQ's
Welke brandstof is geschikt voor jou?
Er zijn tegenwoordig verschillende soorten BBQ's en daardoor ook veel verschillende brandstoffen. Het is belangrijk voor de aanschaf van een barbecue dat je goed kijkt welke het beste bij jouw gebruik past. Om deze reden volgt hieronder een overzicht met de voor- en nadelen van iedere brandstof en BBQ en de verschillen tussen de keuzes.
Houtskool
- Houtskool bereikt snel hoge temperaturen
- Het is relatief goedkoop
- Geeft een rokerig aroma mee aan het eten
- Na het bijvullen is de BBQ snel weer op temperatuur
- Als de hoogste temperatuur bereikt is daalt deze ook weer snel
- Zeer regelmatig moet je houtskool bijvullen

Gas

Minder moeite
Doordat alles minder moeite kost gaat er wel een wereld aan je voorbij. Het creëren van vuur blijft iets stoers hebben. Om dan ook nog eens je eigen eten hierop te bereiden maakt het helemaal af. Juist de charme die het heeft om het gloeibed perfect te krijgen hoort bij het “echte” barbecueën. Juist voor de mensen die hier niet zoveel mee hebben maar wel een goed stuk vlees van de grill kunnen waarderen, is een gasbarbecue ideaal.
Voordelen gas
- Zeer snel op temperatuur en hierdoor makkelijk te gebruiken voor alleen een stukje vlees of vis bij enkel een hoofdgerecht
- Blijft heel goed op constante temperatuur
- Makkelijk schoon te houden
- Te gebruiken voor alle soorten bereidingen
- Je gaat niet naar rook ruiken
Nadelen gas
- Voor de authentieke BBQ smaak ben je afhankelijk van allerhande accessoires
- Volgens de “hardcore” BBQ-ers niet het echte werk
- De temperatuur wordt nooit zo hoog als met een houtskool BBQ
- Neemt in verhouding tot andere soorten BBQ’s veel ruimte in beslag