• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Camping kachel, warm op de camping

Camping kachels, warm op de camping

Helaas, het zomerse weer heeft ons land weer verlaten en de koude, onstuimige herfst- en winterdagen staan weer voor de deur. Voor de seizoen kampeerder komt het einde van het seizoen al dichtbij. Maar ook tijdens de koude avonden en nachten kan je er op de camping of thuis lekker warmpjes bijzitten met een camping kachel. Wij hebben een aantal goede opties voor je!

Tijdens het kamperen wil je er natuurlijk wel lekker warm bijzitten, je doet het tenslotte om te ontspannen. Is het dan even niet zo warm, dan kan een verwarming goede uitkomst bieden.

Er zijn 3 soorten kachels, kachels op olie, gas en elektrische kachels. Alle soorten camping kachels zijn te vinden bij Kampeerwereld.nl. Om het kiezen wat makkelijker te maken, hebben we de drie verschillende soorten voor je op een rijtje gezet.

Makkelijk en snel, je steekt de stekker in het stopcontact en er wordt direct warmte gegenereerd door de kachel. Elektrische kachels zijn vaak verkrijgbaar in verschillende warmte standen, dit kan variëren van 400, 800 tot 1200 Watt of een combinatie hiervan. Let er wel op bij het gebruik op de camping hoeveel ampère je kan gebruiken.

De elektrische kachel is vaak de goedkoopste optie, let wel op want de warmte is tijdelijk en vervliegt snel. Gaat de camping kachel uit, dan zal de warmte dus ook direct weg zijn.

Alle Elektrische kachels >>

Camping kachel, warm op de camping

Qlima en Zibro hebben verschillende petroleum kachels. Deze camping kachels hebben enkele minuten nodig om op te warmen en je ontsteekt deze met een piezo ontsteking. De petroleum ruikt niet, enkel bij het aansteken van de kachel. Omdat je hier met een brandstof te maken hebt zijn de meeste kachels uitgerust met een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging. Veiligheid voor alles! Vervoer je de kachel? Doe de transportdop er dan op, zo voorkom je knoeien over de rand.

Een petroleum kachel is een relatief dure optie, maar houd wel in je achterhoofd dat deze kachel een aangename droge, warmte geeft. Warmte blijft nog even hangen, dus na het uitzetten kan het glaasje wijn rustig worden opgedronken!

Alle Petroleum kachels >>

Ten slotte hebben we nog de gaskachel. Deze werkt uiteraard op gas en de gasfles kan je in veel gevallen netjes wegzetten aan de achterkant van de camping kachel. Met een piezo ontsteking maak je deze kachel aan en na enkele minuten zal hij de warmte door de ruimte verspreiden. Zorg er altijd voor dat de slang en drukregelaar passen en dat alle onderdelen goed aansluiten. Controleer regelmatig de aansluiting met bijvoorbeeld gaslekspray.

De gaskachel is goedkoop, zowel in aanschaf als gebruik. Wel moet je er rekening mee houden dat deze vorm van verwarmen zorgt voor meer vocht tijdens het verbranden.   

Alle Gaskachels >>

Camping kachel, warm op de camping

Let bij de aanschaf van een camping kachel altijd goed op de beveiliging. Ook kan je kijken of een kachel KEMA gekeurd is. Dit is een keurmerk voor de veiligheid van elektrische apparaten. Daarnaast gaat veiligheid voor alles. Dus kijk goed waar je de kachel wilt gebruiken en voor welke doeleinden. Heeft jouw kachel omvalbeveiliging of een beveiliging tegen oververhitting?

Kijk ook naar de ruimte die je wilt verwarmen. Hoeveel vierkante- of kubieke meter ga je verwarmen? Staat hij in de tent of caravan? Staat hij in de tent zijn er meer kieren en gaten die kou doorlaten, dan kan je dus beter kiezen voor meer capaciteit.

Daarnaast is het belangrijk om altijd te ventileren wanneer je een camping kachel gebruikt, de verbranding haalt zuurstof uit de lucht. Wil je helemaal op safe spelen plaats dan een CO2 melder in de ruimte. Dan krijg je een seintje als het koolmonoxide gehalte te hoog wordt. Luchten dus!

Bekijk alle kachels uit onze collectie >>

Wil je zeker weten dat je nooit meer koude voeten hebt? Ga dan op zoek naar een verwarmd vloerkleed, bijvoorbeeld van Heatek. Heerlijk voor in de caravan, maar ook thuis kan een verwarmd vloerkleed je aangenaam warme voeten geven! Deze kleden worden elektrische verwarmd en verbruiken weinig stroom. Nooit meer koude voeten dus!

Alle vloerverwarming >>

 

Camping kachel, warm op de camping