• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Ergernissen op de camping

Ergernissen op de camping

Ergernis, irritatie, kommer en kwel, je kent het wel...

Bij Kampeerwereld Hendriks zijn we groot fan reizen en uiteraard ook van kamperen. Toch moeten we eerlijk toegeven dat deze vorm van vakantie vieren ook wel eens wat irritaties en ergernissen met zich meebrengt. Wij laten onszelf daarom één keer gaan, zodat jij je erop kan voorbereiden, en zullen daarna weer keurig zwijgen.

De eerste ergernissen ontstaan al bij het prille begin van jullie kampeervakantie. Het liefst heb je alle neuzen dezelfde kant op en heeft iedereen hetzelfde plan van aanpak als jij. Deze meningsverschillen ervaar je voordat je in de auto stapt, terwijl je in de auto zit en vlak nadat je uit de auto stapt. We noemen er een paar:

Ergernissen op de camping
  • Medereizigers die volgens jou te laat en te veel inpakken
  • Huilende kinderen op de achterbank omdat jullie al zo lang rijden (zowaar 30 min)
  • Een receptiemedewerker die niet door lijkt te werken
  • De tent opzetten met iemand die je instructies niet begrijpt (want die geef jij toch?)
  • Je bent iets vergeten. Bijvoorbeeld het worteldoek, een pomp of de theedoeken
Ergernissen op de camping

Tip:

Onthoud goed dat we op vakantie gaan met een reden, namelijk: iedereen is moe van het harde werken en heeft behoefte aan periode en plek waarin ze tot rust kunnen komen. De meesten hebben voor vertrek daarom een iets korter lontje waardoor de irritaties sneller naar boven komen. Hou in die irritaties je welverdiende vakantie voor ogen en tel rustig tot tien (of 50). 
Een andere tip die bovengenoemde irritaties kan voorkomen: maak paklijstjes en to-do-lijstjes. Vink af wat je hebt ingepakt en ga bij alles wat je vasthebt na of je het daadwerkelijk nodig gaat hebben tijdens de reis.

Ergernissen op de camping

Eenmaal op de camping aangekomen is het natuurlijk weer even wennen dat je het sanitair met de rest van de camping moet delen. Tenzij je je eigen sanitair meebrengt natuurlijk. Doe je dat nog niet? Dan hebben we hier een paar ergernissen die je misschien wel doen overtuigen:

  • Met de toiletrol onder je arm over de camping lopen
  • Sanitair gebouwen die niet alleen vies ruiken maar ook vies zijn
  • Een douche die niet warm wordt of elke 5 tellen uitgaat (zonde van je muntje)
  • Haren van de buurvrouw in het doucheputje terugvinden
  • Ontdekken dat je je slippers bent vergeten als je wil gaan douchen
  • De keutel van de buurman in het toilet horen vallen
  • ’s Nachts in je badjas over de camping racen omdat je naar de wc moet
Ergernissen op de camping
Ergernissen op de camping

Tip:

Hoewel bovenstaande niet optimaal is, heeft het natuurlijk ook zijn charme en zorgt het voor die leuke gesprekjes met de buren. Wil je niet voor vervelende verassingen komen te staan? Lees dan de reviews van een camping voordat je een reservering plaatst. Heb je liever wat meer privé? Kijk dan eens bij de glamping mogelijkheden of breng je eigen toilet en douche mee naar de camping.

Ergernissen op de camping

Op de camping hoor je alles. En hoe gezellig je buren ook zijn, het verbaast ons niet als ze je op een gegeven moment gaan irriteren. Op den duur gaan geluiden je opvallen, denk aan feestende jongeren, een snurkende buurman of een huilende baby om 05.00 uur ‘s morgens, en heb je een mening over het gedrag van de mensen om je heen. Want zeg nou zelf…jij weet veel beter hoe je met dat ene brutale jongetje om zou moeten gaan dan de ouders zelf.

Nog een paar irritaties rondom mede kampeerders:

  • De hond van de buren plast en poept waar hij wil en het wordt slecht opgeruimd
  • Zonnebedjes die worden gereserveerd met een handdoek terwijl de eigenaar ervan niet meer bij het zwembad is
  • Camperaars die te lang verblijven op de gratis camperplaatsen die eigenlijk voor mensen op doorreis bedoeld zijn
  • Luide animatieteams die de kinderen volstoppen met suiker en dag en nacht doorgaan
Ergernissen op de camping

Tip:

Wil je bovenstaande ergernissen vermijden? Ga dan op zoek naar een camping die bij jou past. Tegenwoordig wordt met een hoop verschillende aspecten rekening gehouden en zijn er dus verschillende soorten campings. Wil je dat gezellige recreatieteam liever vermijden? Of zoek je een camping waar honden niet zijn toegestaan? Selecteer online de juiste filters en het aanbod dat bij jou past komt naar voren. Zo kan je met een gerust hart jouw vakantie boeken.

Ergernissen op de camping

Op vakantie hebben we het liefst elke dag lekker weer, snelle Wifi en slapen we net zo lekker als thuis. In de praktijk is dit helaas niet altijd het geval en vind je jezelf in de ochtend nog wel eens met pijn in de rug en schouders op de grond, omdat je luchtbed haverwege de nacht besloot leeg te lopen. Wanneer je naar de auto loopt om de luchtbed pomp erbij te pakken, zie je met je slaperige hoofd ook nog die scheerlijn over het hoofd en is je eerste hapje ontbijt een beetje gras met zand. En dat is vakantie vieren!

Voordat je denk dat dat alle irritaties zijn, noemen we er graag nog een paar: 

  • Het regent al een paar dagen en de kinderen worden vervelend omdat ze hun energie in de tent niet kwijt kunnen
  • Het is zo ontzettend warm dat jullie de tent uit zweten en niet lekker slapen
  • Het eeuwige gemopper over wie de dagelijkse afwasjes moet doen
  • Een slechte wifi verbinding waardoor de film elke 10 minuten moet laden
  • Muggen, wespen, spinnen, oorkruipers, processierupsen, kikkers, (naakt)slakken of muizen in de tent, op je ijsje of onder je blote voeten
  • ’s Nachts ontdekken dat je tent toch niet waterdicht is
Ergernissen op de camping
Ergernissen op de camping

Tip:

Al deze irritaties en ergernissen zijn helaas niet te voorkomen, maar met een goede voorbereiding kan je ze wel makkelijker verdragen. Denk aan reparatiesetjes voor je tent en luchtbed of slaapmat, reflecterende scheerlijnen of opvallende haring beschermers, kratjes en zakken om (zoet) eten veilig op te bergen, een fijne airco of ventilator, een afwasrooster, goede boeken i.p.v. films en anti-insectenmiddelen zoals bijvoorbeeld een tekentang, Deet en citronellakaarsen of -lampenolie.  

Wil je meer advies over handige tips voor tijdens het kamperen? Kom dan eens langs bij onze winkel in Ermelo of neem contact op met onze klantenservice.

Ergernissen op de camping

We hopen natuurlijk dat je aan het einde van de kampeervakantie heerlijk bent uitgerust, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je weer blij bent om naar huis te gaan. Terug naar huis waar alles goed geregeld is, je geen last hebt van de buren en iedereen weer in zijn vertrouwde ritme kan komen. Toch zijn we er nog niet helemaal met alle ongemakken…

Ook bij de terugrit moet er een hoop geregeld en (vies) ingepakt worden. Niemand heeft daar echt zin in dus gemopper en gedram zit eraan te komen. Daarbij zal je net zien dat het regent op de dag dat jullie de familietent in willen gaan pakken. Heerlijk! Dan kan je thuis het hele riedeltje gewoon nog eens herhalen. 

Als laatste is er natuurlijk het afscheid waarin iedereen vriendelijk beloofd contact te houden en weer eens af te spreken. Met een glimlach op je gezicht klets je mee, maar eigenlijk hoop je deze regenachtige vakantie met koude douches en luide buren achter je te kunnen laten en ga je voor volgend jaar graag op zoek naar een nieuwe kampeerplek.

Ergernissen op de camping
Ergernissen op de camping

Tip:

Alles wat je aandacht geeft groeit. Natuurlijk heeft kamperen zo nu en dan zijn nadelen, maar met een optimistische kijk kan je het beste maken van een regenachtige dag, heb je ontzettend blije kinderen wanneer ze langer op mogen blijven omdat ze niet kunnen slapen door de snurkende buurman en ziet papa er met het gras tussen zijn tanden toch ook wel grappig uit. Daarbij is het iets mooi dat we het ‘normaal’ extra gaan waarderen door even weg te zijn geweest.

Ergernissen op de camping
Kamperen Campingleven
Over Specialist (Outdoor)
Onze outdoor-specialist vertelt je alles wat je wil weten over de laatste mode, maar ook de technische details worden niet overgeslagen.