• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Hoe en wat: Cadac

Hoe en wat: Cadac

De meeste huishoudens hebben vandaag de dag een barbecue in de tuin staan. Houtskool, gas of een complete buitenkeuken, we zien het allemaal. Hiernaast wordt de Afrikaanse Braai ook steeds populairder. De skottelbraai kan natuurlijk gebruikt worden voor het bereiden van vlees, maar de Cadac Braai gaat veel verder dan dat: ‘’Het is een manier van leven.’’ Dat vindt het van oorsprong Zuid-Afrikaanse bedrijf. Om ook jou dit gevoel mee te kunnen geven, bieden wij je zowel online als in onze winkel Cadac barbecues en bijpassende accessoires aan. Zo kan je heerlijk buiten genieten van elkaar en een heerlijke maaltijd! 

Het hoofdkantoor van Cadac is gevestigd in Zuid-Afrika, maar inmiddels worden de buitenkeukens en skottelbraai ’s door heel de wereld verkocht. Dankzij de Zuid-Afrikaanse roots weet Cadac precies hoe je het beste kan braaien. De producten die Cadac produceert zijn dan ook gericht op de consument, zo kunnen zij culinair genieten van het braaien. Bij kampeerwereld.nl vind je diverse Cadac barbecues waarmee je heerlijke gerechten van de braai mee kan maken. Zo is er bijvoorbeeld de Cadac Citi Chef, een compacte gasbarbecue die je gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. Ook is deze uit te breiden met andere kookoppervlakken. Superhandig dus! 

Buitenleven, samenzijn en genieten. In Zuid-Afrika wordt het Braaiseizoen flink gevierd. De Nationale Braaidag in september luidt het voorjaar feestelijk in. In het midden van de pan leg je een lekker stukje vlees, eromheen de groentes en aardappeltjes. Koken was nog nooit zo eenvoudig en lekker tegelijk. Voor meer Braaiplezier heeft Cadac een complete Skottel set. Hierin zit een Skottelbraai, een Paella pan en een pandrager. Binnen een handomdraai heb je een heerlijk gerecht op tafel staan. 

Met de skottelbraai van Cadac kun je veel verschillende kanten op. Zo kan je er uiteraard vlees op barbecueën, net zoals op een ‘normale’ barbecue. Daarnaast kun je er heerlijke roerbakgerechten in maken. Erg gemakkelijk en handig voor op de camping. Maar ook eieren of pannenkoeken zijn geen probleem op de skottelbraai. Grillen, bakken, roosteren, wokken, slow cooking, paella bereiden... het kan allemaal op de Cadac skottelbraai! Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de accessoires voor de Cadac skottelbraai. Daar vind je nog veel meer producten waarmee je inspiratie op kan doen.

Hoe en wat: Cadac
Hoe en wat: Cadac

Cadac heeft net als Zuid-Afrika, het land waarin hun roots liggen, zijn eigen Big Five. Dit zijn vijf principes die zij doorvoeren in hun braai.

  1. De eerste is de greengrill. Dit betreft kookoppervlakken die duurzamer, milieuvriendelijker en gezonder zijn.
  2. Het tweede principe is de thermogrill. Het gaat hier om de roosters die zorgen voor optimale hitteverspreiding.
  3. Het derde principe is de easy clean, dus dat de Cadac skottelbraais gemakkelijk schoon te maken zijn.
  4. Het vierde principe is het modulaire systeem: je kunt gemakkelijk de braai uitbreiden met accessoires.
  5. Het laatste principe is de easy assembly. Het gaat hier om de makkelijke opbouw van de skottelbraai.

Met de Cadac Big Five ben je verzekerd van een kwalitatieve skottelbraai. 

Cadac is ooit begonnen met hun bekende Skottelbraai. Een lekker simpel apparaat wat uit te breiden is met andere kook oppervlakten. Na verloop van tijd kregen zij steeds vaker vragen van grotere, maar ook kleinere gezelschappen of er niet een Cadac apparaat voor hen geschikt zou zijn. Daarom zijn de Cadac apparaten tegenwoordig in verschillende soorten en maten verkrijgbaar.

De standaard Skottelbraai zoals wij die allemaal kennen is altijd het midden geweest in hun lijn. Zo hebben zij een Carri Chef 50 op de markt gebracht, deze BBQ heeft een groter kook oppervlak zodat er met een groter gezelschap genoten kan worden van een maaltijd. Naast de grotere diameter van bijvoorbeeld de skottel top, is er ook gezorgd voor een extra hoge rand rondom de brander, hierdoor heb je een betere bescherming tegen de wind én wordt het mogelijk een deksel op de Carri Chef te doen.

Wanneer je een stapje kleiner wil gaan kun je kijken naar de Grillo Chef 40. Deze lijkt enorm veel op de Carri chef modellen, alleen met een kleiner kookoppervlak. Ideaal voor jonge gezinnen en in veel gevallen een betere optie om in de auto mee te nemen op vakantie dan zijn grotere broers. Voor de écht compact variant kan gekeken worden naar de Safari Chef. Zoals de naam al suggereert is deze het meest geschikt om mee te kunnen nemen. De kookoppervlakken zijn nóg kleiner (voor twee á drie personen) en het geheel is compact in elkaar te klappen en op te bergen in een bijgeleverde tas. Dit maakt de Safari Chef ideaal voor het meenemen op vakantie wanneer er niet zo heel veel ruimte meer over is in de auto. 

Later zijn ze wat meer buiten de lijntjes gaan kleuren en heeft Cadac geprobeerd zijn assortiment aan 'barbecues’ meer uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan de eerdergenoemde Citi Chef. Deze heeft een kook oppervlak wat even groot is als die van de Grillo chef, alleen is de Citi Chef uitgebracht als een tafelmodel. Zo kun je deze dus ook makkelijk vervoeren. 

Hoe en wat: Cadac
Hoe en wat: Cadac

Wanneer je een keus hebt kunnen maken tussen de verschillende Cadac modellen ben je natuurlijk nog lang niet klaar met kiezen. Je kunt namelijk altijd nog een keuze maken over welke kookoppervlakken je graag wilt gebruiken. De meeste modellen zijn standaard uitgerust met bijvoorbeeld een paella pan of een braai (soort wok pan) maar na verloop van tijd kan het natuurlijk voorkomen dat je eens wat anders wilt proberen te maken, ook hiervoor zit je bij Cadac goed! 

Er zijn voor ieder model een aantal uitbreidingen verkrijgbaar, waarbij je alleen moet letten op de afmeting van jouw apparaat en het gekozen kookoppervlak. 

Denk aan een pizzasteen, deze is altijd te plaatsen op de pannendrager, vervolgens kun je hier een heerlijke pizza op bakken, zowel met vers gemaakt deeg als een voorgemaakte pizzabodem uit de supermarkt. Let er hierbij wel op dat je beschikt over een model mét deksel! 

BBQ plancha, een mooi woord voor een simpele uitbreiding. Stel je kunt niet zo goed kiezen tussen echt barbecueën of juist wat meer grillen (bijvoorbeeld een lap vlees maar ook de nodige groentes) dan is de bbq plancha de perfecte oplossing. Dit is een half om half plaat, wat betekend dat de ene helft geheel dicht is en een vlak oppervlak heeft, ideaal voor het grillen van groenten of aardappels, de andere helft beschikt over lekgaten en grill ribbels waardoor deze helft dan weer de beste keus is voor het grillen van een mooi stukje vlees. 

Chef pan, de nieuwe versie van de paella pan. In eerste instantie werd de paella pan uitgebracht als alternatief voor de welbekende Skottel top. De paella pan heeft een vlakke bodem waardoor deze perfect is voor het maken van een éénpans gerecht. Deze heeft grote oren, of handvatten, waardoor het gebruik van een deksel voor deze pan onmogelijk was. Met de chef pan heeft Cadac hier juist wel aan gedacht. De pan is iets minder diep, waardoor er een iets minder grote maaltijd in bereid kan worden, maar de oren zijn weggelaten waardoor er wel gebruik gemaakt kan worden van een deksel. Dit geeft weer meer mogelijkheden voor het klaarmaken van een maaltijd. 

Naast deze drie extra kookoppervlakken zijn er natuurlijk nog allerhande extra hulpstukken die je kunt aanschaffen om het gebruik van de Cadac apparaten makkelijker te maken. Denk hierbij aan keukengerei, pizzalifters of pizzasnijders, maar bijvoorbeeld ook een smokerbox waarmee je je Cadac apparaat kunt gebruiken om vlees of vis te roken. Ook het ombouwen van je apparaat van gebruik op grote gasflessen naar kleine blikjes is een optie. 

Sinds 2021 heeft Cadac besloten de diameter aan de naam toe te voegen. Zo is de naam Carri Chef 1 en 2 veranderd naar Carri Chef 40 en Carri Chef 50. De Safari Chef 30 was voorheen de Safari Chef 2. Alles is doorgevoerd in de accessoires wat het weer makkelijker maakt de juiste diameter te kiezen voor je Cadac BBQ. 

Zo heb je een serie voor de Safari Chef 30 (en de Compact 30). Hierbij kun je aanschaffen: Paella Pan 30, Bakplaat 30 en Pizzasteen Pro 30. Uiteraard zijn er nog veel meer accessoires. Check hier wat je nog meer kunt krijgen voor je Safari Chef 30. 

Voor de Carri Chef 40, Citi Chef 40 de E-Braai 40 en de Grillo Chef 40 kun je de hele accessoire lijn 40 gebruiken, bijvoorbeeld de Grill 2 Braai 40, de BBQ/Plancha 40 en de handige Soft Soak 40. Bekijk hier nog meer accessoires. 

Natuurlijk kan de diameter van 50 niet achterblijven. Zo is er de Citi Chef 50 en de Carri Chef 50. Denk daar aan de BBQ Rooster 50, Pizzasteen Pro 50, maar ook de Pandrager. 

Op de oudere modellen van de Skottelbraai passen geen andere kookoppervlakten van Cadac. De Paella Pan zou nog kunnen, maar dan moet er wel een pannendrager aanwezig zijn.

Van origine werken alle modellen van Cadac op een gasfles. In de afgelopen jaren hebben zij geëxperimenteerd met een elektrische variant, de E-braai, zelfde afmetingen als een City Chef 40, alleen dan elektrisch! 

Voor het aansluiten van een Cadac op de gasfles heb je natuurlijk verschillende opties. Zo kan er gekozen worden voor een ‘grote’ gasfles (bijvoorbeeld een CG 901/904/907 of een Duitse 5kg fles). Cadac heeft voor zowel de Campingaz gebruiker als de niet-Campingaz gebruiker passende aansluitsets die bestaan uit een druk regelaar met een meter of anderhalf lange gasslang om het gas bij de Skottelbraai te krijgen:

Bij ieder model Cadac wordt een slangtule geleverd met een grote kunststof wartel eraan wat het op en af schroeven van slang op het apparaat makkelijker maakt en het gebruik van gereedschap overbodig maakt, maar Cadac zou Cadac niet zijn als ze niet zouden denken aan een nóg makkelijkere oplossing, dit in de vorm van een quick release koppeling (zie foto hiernaast). Zoals de naam eigenlijk al aangeeft gaat het hier om een nóg snellere manier op je apparaat te kunnen aansluiten op de gasfles.Met deze quick release koppeling kun je in een fractie van een seconde je gasslang aansluiten op je apparaat of juist afkoppelen.

Het mannetje van de koppeling wordt gemonteerd op de plek waar normaliter de slangtule geplaatst wordt, het vrouwtje komt op de slang te zitten. Stel nou je wilt graag twee apparaten af kunnen wisselen met het gebruik van maar één gasfles, dan zou je kunnen kiezen voor een dubbele quick release koppeling. Deze bestaat uit simpelweg twee mannetjes en één vrouwtje. Beide apparaten kunnen voorzien worden van een mannetje, het vrouwtje komt wederom op de slang, zo kun je snel en gemakkelijk van apparaat één naar apparaat twee overschakelen.

Over Specialist (Koken)
Onze koken-specialist wordt ook wel de master chef van de camping genoemd. Ontdek heerlijke recepten en alle ins en outs van de kooktoestellen.