• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Hoe je katoenen tent zichzelf terugverdient

Hoe je katoenen tent zichzelf terugverdient

De voordelen van een kunststof tent spreken bijna voor zich. Om te beginnen zijn ze licht. Voor het opzetten en verplaatsen hoef je dus totaal geen spierballen te hebben. Ook fijn is dat ze nat op- en afgebroken mogen worden en dat er meestal een bescheiden prijskaartje aan hangt. Geen wonder dat ze tegenwoordig in alle soorten en maten worden aangeboden. Toch adviseren wij voor gezinnen meestal een katoenen tent. Waarom? Dat lees je hier!

Kamperen met je kroost is een fantastisch avontuur en met een fijne tent hoeft het je aan comfort niet te ontbreken. Voor een heel gezin sleep je al gauw heel wat spullen mee. Dan pak je toch al snel de auto. Bovendien blijven gezinnen vaak wat langer op één plek staan. De noodzaak voor een lichtgewicht tent is er dan niet. Waar veel gezinnen wel op mikken is zonnig weer. En juist daarvoor is (technisch) katoen bijzonder geschikt! Het isoleert goed en, in tegenstelling tot polyester, slijt het minder snel door UV-straling.

  • Goede isolatie
  • UV-bestendig
Hoe je katoenen tent zichzelf terugverdient

Katoen is een natuurproduct en beweegt als het ware mee met het weer. Regent het, dan zuigen de vezels zich vol. Hierdoor zetten ze zo ver uit dat er geen druppel water doorheen kan. Dit is waarom je met een natte katoenen tent een beetje subtiel om moet gaan. Zet je druk op het doek, dan rek je de vezels uit en kan hij (tijdelijk) gaan lekken. Droogt het doek weer op, dan krimpen de vezels weer. Een hele fijne eigenschap, want hierdoor kan het doek ‘ademen’. Bij warm weer is het in een katoenen tent dan ook een stuk minder benauwd dan in een kunststof variant.

Hoe zit dat bij een polyester of nylon tent? Die zijn waterdicht dankzij hun coating. Een kunststof buitentent heeft een gesloten structuur en ademt dus totaal niet. Zodra de zon opkomt wordt het dan ook bloedjeheet in een kunststof tent. In een tent van (technisch) katoen wordt het natuurlijk ook warm, maar qua broeierigheid is het een wereld van verschil met polyester en nylon.

  • Ademend doek
  • Minder benauwd bij warm weer
HOE JE KATOENEN TENT ZICHZELF TERUGVERDIENT

Een ander groot voordeel van een katoenen tent is dat je daarin geen last hebt van condens. Doordat het doek ademt ben je eigenlijk constant aan het ventileren, ook al zitten de deuren dicht. Dit zorgt voor een prettig en droog leefklimaat. In een polyester/nylon tent kan vocht uit de lucht niet makkelijk naar buiten. Daardoor vormen zich in de loop van een koele avond/nacht vaak wat condensdruppels aan de binnenkant van je buitentent.

  • Constante ventilatie
  • Geen condensvorming

Een (technisch) katoenen tent is een stuk duurder dan een vergelijkbaar polyester model. Dat komt deels doordat katoen een duurdere grondstof is en deels doordat het doek een langere levensduur heeft.

Gemiddeld kun je van een polyester/nylon tent 15-20 weken plezier hebben. Berg je een katoenen tent altijd netjes droog op, dan gaat hij gemiddeld zo’n 30-50 weken mee. Ruim het dubbele!

Dus zoek je een comfortabele (gezins)tent voor de langere termijn, dan is een katoenen variant een waardige investering.

Wil je meer informatie over (technisch) katoenen tenten? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Kom langs in onze winkel of neem contact op met een van onze specialisten. We helpen je graag een keuze maken!

Neem contact met ons op >>