• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Kamperen met hond

Kamperen met hond

Op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk, maar wat is er nu leuker om dat samen met je hond te kunnen doen? Zo kan je terecht op hondvriendelijke campings waar jij en je trouwe viervoeter samen kunnen genieten! Heerlijk op avontuur en lekker relaxen bij de tent onder het genot van lekker vers water voor je maatje en een koel drankje voor jou. Hieronder zetten wij alles wat je nodig hebt op een rijtje zodat je goed voorbereid kan kamperen met de hond!

Je raadt het al, kamperen met de hond begint natuurlijk met de reis naar jouw vakantiebestemming. Wanneer je van plan bent buiten Nederland op avontuur te gaan, is het slim om van tevoren de regels voor de landen waar je doorheen rijdt en het land van bestemming te checken. In sommige landen worden huisdieren namelijk niet toegelaten of zijn er strikte regels voor. Denk hiernaast ook aan de regels van het vervoeren van je maatje en eventuele inentingen. Zorg ervoor dat je hond comfortabel en veilig de autorit door kan brengen. Dit kan met een gordel aan een tuig, maar nog beter is een reiskennel of bench. Maken jullie een stop tussendoor? Laat dan nooit je huisdier alleen achter. Het lijkt vanzelfsprekend maar ook even aan de kant van de weg in de schaduw kan de temperatuur in de auto al snel oplopen. Hiernaast is voor de hond even de benen strekken natuurlijk ook wel zo fijn.

Voordat je op pad gaat is het slim om te zorgen dat je voldoende hondenbrokken en eventueel snacks aanschaft en bij je hebt. Misschien wordt het voer dat je jouw hond standaard geeft niet overal verkocht en kom je ineens tekort tijdens de vakantie. Te vaak van voer wisselen is natuurlijk niet goed, om dat dan ook nog eens tijdens een reis te moeten doen kan dit zeker ongemak met zich meebrengen. Hiernaast is het natuurlijk belangrijk dat er naast tijdens het reizen in de auto ook altijd voldoende vers drinkwater beschikbaar is op je kampeerplek. Een tip voor als je niet zoveel ruimte tot je beschikking hebt: gebruik een opvouwbare kom voor zowel het voer als water!

Kamperen met hond

Niet op elke camping waar je hond welkom is, is het ook toegestaan om je trouwe viervoeter los te laten lopen. Hierdoor is het dus essentieel om een grondpen en lange lijn mee te nemen. Deze bevestig je aan bijvoorbeeld je caravan, camper of draai je in de grond zodat deze goed vastzit. Door het gebruik van een lange lijn heeft je hond toch de mogelijkheid om overal heen te lopen en te gaan liggen. Ben je hier niet zo’n fan van? Dan zijn er ook hondencampings die een kampeerplek aanbieden met een omheining. Je kan natuurlijk zelf ook een omheining meenemen om een stukje grond op je staanplaats af te bakenen. Zo heb je geen gedoe met de lijn en kan je maatje in alle vrijheid genieten!

Wanneer je er in de warme maanden op uitgaat, is het heel belangrijk dat jouw hond lekker de verkoeling op kan zoeken. Zo is het fijn om schaduw van bomen op jouw kampeerplek te hebben, maar mochten deze er niet zijn dan is een parasol of een klein tentje een goed alternatief. Is jouw maatje een echte waterrat? Dan is een zwembad op de hondencamping echt een must! Je kan natuurlijk ook een zwembadje neerzetten bij jouw tent of caravan waar jouw hond lekker in kan duiken op de hete dagen. Is jouw hond niet zo’n zwemmer of liefhebber van water in het algemeen? Dan kan een natte handdoek die je over de rug heen legt misschien wat verkoeling bieden. Of wat dacht je van een koelmatje waar jouw maatje lekker op kan relaxen.

Kamperen met hond

Om je hond op het gemak te stellen is het fijn om eigen speelgoed van thuis mee te nemen. Het favoriete balletje, een bijtring of waar jouw maatje dan ook veel plezier aan beleefd! Op veel campings zijn er ook vaak speelterreinen te vinden waar jouw hond zich lekker uit kan leven en ravotten. Dat is zeker een plus, zo kunnen jullie lekker samen actief bezig zijn. Focus je hiernaast bij het boeken van een vakantie niet alleen op de verblijfplaats maar ook op de omgeving. Dit bied je dan meer mogelijkheden voor leuke activiteiten! Als de camping in een natuurrijke omgeving ligt is dat bijvoorbeeld perfect om heerlijke wandelingen te maken, of wat dacht je van een strand dichtbij. Ben je een vroege vogel en hou je ervan om voor dag en dauw uit de veren te zijn of ben je juist een nachtuil en ga je s’ avonds in het donker nog graag op pad? Zorg er dan wel voor dat jullie goed zichtbaar zijn. Hang bijvoorbeeld een lampje aan de halsband van je hond of schaf een lichtgevende halsband aan.

Shop hier al je honden accessoires>>

Kamperen met hond
Kamperen met hond

Niet alleen voor jou is het even wennen om in een tent of caravan te slapen, dit is ook zo voor de hond. Waar deze normaal gesproken in zijn vertrouwde omgeving slaapt, beneden in de hondenmand of gezellig op bed bijvoorbeeld, moet ook jouw maatje zich aanpassen aan een nieuwe omgeving. Het is dan wel zo fijn om je hond bij je in de buurt te hebben om stress te voorkomen. Maak een slaapplaats waar jouw hond zich het prettigst voelt: bij je in de caravan of in de vertrouwde mand van thuis in de voortent of in een eigen slaapcabine. Misschien wil je jouw hond wel buiten laten slapen. Houd er dan wel rekening mee dat je geen zicht hebt op je beste vriend en wat er buiten gebeurt en dit misschien ook voor stress bij de hond kan zorgen. Jouw trouwe viervoeter binnen laten slapen is dus niet alleen comfortabeler maar zeker ook veiliger.

Kamperen met hond
Kamperen met hond

Verder zetten wij nog wat andere benodigde en handige items voor je op een rijtje:

  • Papieren & paspoort: Zorg dat je alle gegevens over jouw hond bij je hebt: paspoort en/intentingsboekje, een gezondheidsverklaring en het telefoonnummer van je eigen dierenarts. Zo kan je die altijd snel raadplegen mocht dat nodig zijn.
  • Pop-up bench: De pop-up hondenkennel is een lichtgewicht alternatief voor een hondenbench. Zo kan je toch de hond bij bijvoorbeeld het barbecueën of een kampvuur even afzonderen, of gewoon omdat je huisdier thuis de bench ook als eigen plekje ziet.
  • Heuptas: Voor wanneer je geen grote rugzak mee wilt dragen, kan je kiezen voor een heuptas. Zo kan je wel de essentiële items als een snack, drinken en poepzakjes meenemen tijdens een wandeling.
  • EHBO-set: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is dan ook slim om verband, ontsmettingsmiddelen en een tekentang bij je te hebben.
  • Hondenpenning: Zeker in onbekend gebied is het handig een hondenpenning of kokertje met adresgegevens aan de halsband te hangen. Mocht je hond dan toch een keer de benen nemen, dan heb je jouw maatje binnen no time terug.