• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Anita (Inkoop)

Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Anita (Inkoop)

Mijn naam is Anita Breet. Al 13 jaar ben ik inkoopster bij Kampeerwereld Hendriks. Graag neem ik je mee op mijn werkdag, die elke keer weer anders is. 

Het is maandagochtend vroeg als de wekker gaat. Ik sta op en bedenk mij dat het een drukke dag zal gaan worden. Snel stap ik even onder de douche en kleed mij aan, kijk even naar buiten en ja, het wordt een heerlijke zonnige dag vandaag. Ongeduldig staat mijn hondje Misty op mij te wachten tot zij ook haar schepje yoghurt krijgt. Maar eerst lopen we nog een rondje door het park. Nadat Misty klaar is maak ik een lekker bakje yoghurt en dan natuurlijk ook een schepje voor Misty.

Intussen kijk ik even wat het laatste nieuws is van de dag. Ik pak de agenda erbij en zie dat we drie afspraken hebben staan voor deze dag, gelukkig allemaal in Leusden. Ik kijk even op Google Maps hoe het er voor staat met de drukte op de weg. Leusden is niet ver van Harderwijk vandaan, maar met de drukte moet je toch rekening houden met een langere reistijd. Ik doe dit werk nu al 13 jaar voor Kampeerwereld Hendriks en iedere keer is het weer anders. Daarom blijft het ook zo leuk om te doen.

Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Anita (Inkoop)

Ik kijk op de klok en zie dat het tijd is om mijn collega op te gaan halen in Ermelo, zodat wij samen naar de afspraak kunnen gaan. In de auto spreken we de merken altijd even door welke we die dag gaan inkopen. We kijken altijd wat wel goed is geweest en wat niet, en wat we misschien nog kunnen gebruiken.

Aangekomen in Leusden begroet de receptioniste ons altijd vrolijk als we binnenkomen. We gaan gelijk door naar onze afspraak, die we vaak al weken van tevoren hebben gemaakt. We kijken de collectie even door terwijl de vertegenwoordiger een lekker bakje koffie en thee voor ons inschenkt. We pakken de cijfers er even bij en nemen die dan gezamenlijk door, bespreken de stand van zaken in de branche en de nieuwe collectie. Hierna gaan we een mooie collectie uitzoeken voor het nieuwe seizoen. De tijd vliegt, constateer ik als de vertegenwoordiger ons erop wijst dat het al lunchtijd is en gezamenlijk gaan we dan ook naar de kantine. Na de lunch ronden we de collectie af en gaan dan gelijk door naar de volgende afspraak. 

Deze vertegenwoordiger biedt ons ook een kopje koffie of thee aan en we beginnen gelijk de collectie door te nemen. Deze keer zijn het schoenen die we gaan kopen. Meestal doen we de ene dag kleding, de andere dag schoenen en wéér een andere dag rugzakken of slaapzakken. Dat lukt niet altijd, vandaar dat we vandaag verschillende artikelen kopen. We bespreken hoe het afgelopen seizoen is geweest en gaan weer een mooie collectie samenstellen. En daarna, óp naar onze laatste afspraak voor deze dag.  

Aangekomen bij onze afspraak zien we dat we 10 minuten te vroeg zijn en de vertegenwoordiger is nog bezig met zijn andere klant. De kleding ligt op de grond verspreid door de hele showroom heen. We melden ons en vragen hoe laat hij ongeveer klaar is en dat we dan wel terugkomen. Hij zegt nog 15 minuten nodig te hebben. Wij zeggen dat we een rondje gaan lopen en daarna wel weer terug komen. Tijdens onze ronde door het inkoopcentrum kijken we onze ogen uit naar alle nieuwe- en oude merken die er gevestigd zijn. Soms doe je ook hele leuke nieuwe ideeën op of zie je dingen die je nog niet kende. Gelukkig hebben we voordat de inkoop begint altijd een preview waar we de merken al kunnen bekijken en zo weten we al een beetje wat en bij wíe we willen gaan kopen. 

Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Anita (Inkoop)

Inmiddels lopen we weer terug naar onze afspraak waar de vertegenwoordiger al op ons zit te wachten. Alles is netjes opgeruimd en we kunnen gelijk beginnen. Hij vertelt ons dat er weer leuke acties zijn en dat vinden wij ook altijd erg leuk, zodat wij onze klanten in het nieuwe seizoen weer blij kunnen maken met mooie aanbiedingen. We lopen de collectie door en worden blij verrast met alle nieuwe ontwikkelingen en de nieuwe items die ze ons dit jaar aanbieden. Maar ja, we moeten dan wél weer een half jaar wachten tot we het  in de winkel kunnen hangen. We maken foto’s en aantekeningen en pakken dan ons boeltje bij elkaar om weer naar huis te gaan. Het is al laat en de nachtwaker heeft het al overgenomen van de receptioniste. Soms gaan we bijna als laatste het inkoopcentrum uit, maar vandaag valt het nog mee. 

We rijden weer richting Ermelo waar ik mijn collega thuis afzet. Thuis aangekomen kan ik terug kijken op een lange, mooie en geslaagde inkoopdag!