• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Recepten - Koken op open vuur

Recepten - Koken op open vuur

- 2 kg flespompoen

- 1 ui

- 6 teentjes knoflook

- 125 ml slagroom (geen kookroom)

- Zeezout en gemalen, zwarte peper

Recepten - Koken op open vuur

Snijd de pompoen in de lengte door en verwijder de zaden. Leg de helften samen met de ui en knoflook op een bakplaat en druppel hier olijfolie over. Rooster dit 50-55 minuten boven het vuur. Schep het vruchtvlees, wanneer dit zacht is, uit de pompoenschil. Voeg dit samen met de ui en knoflook (zonder schil) en snij dit fijn. Voeg 250 ml bouillon toe en maak er een gladde massa van. Hierna kan de rest van de bouillon en de room erbij. Maak de soep af met zout en peper.

- 1.5 kg spareribs (zonder vlies)

- 260 ml bourbon

- 20 gr gember

- 2 tenen knoflook

- 1 liter water

- 1 koud pilsje (voor tijdens de bereiding)

 

Voor de saus:

- 125 ml bourbon

- 2 tenen knoflook

- 1 eetlepel geraspte gember

- 1 gedroogte chilipeper

- 90 gr bruine suiker

- 125 ml moutazijn

- 250 ml tomatenketchup

Recepten - Koken op open vuur

Breng het vlees met de bourbon, gember, knoflook en het water op vuur aan de kook. Laat dit op laag vuur 1 uur sudderen. In de tussentijd kan je de saus maken. hiervoor snijd je de knoflook, gember en chilipeper fijn en mengt dit met de bourbon, suiker, azijn en ketchup. Wanneer het vlees klaar is giet je deze af en dep je het droog met keukenpapier. Leg de spareribs op een plaat en smeer je zelfgemaakte saus op de spareribs. Zet ze op het vuur en strijk iedere 10 minuten een laagje barbecue-gembersaus over het vlees. Doe dit een aantal keer tot de spareribs kleverig en goudbruin zijn. 

- 4 bananen (met schil)

- 100 gr pure chocolade

- 8 el bruine rum

- Aluminium folie

Recepten - Koken op open vuur

Dit fijne toetje is ideaal voor het einde van de BBQ avond, de barbecue hoeft namelijk niet meer gloeiend heet te zijn. Nasmeulende kolen werken prima. Snijd de bananen aan de holle kant in over de hele lengte. De schil moet open zijn zodat je de stukjes pure chocolade in de banaan kan duwen. Vouw het aluminium folie om de banaan heen, vouw hem niet dicht aan de bovenkant. Leg de bananen bootjes op de barbecue voor ongeveer 10 minuten, totdat de chocolade gesmolten is. Haal de bananen van de barbecue en schenk in iedere banaan een scheutje bruine rum. It's bananas!

Recepten - Koken op open vuur
Nick
Over Nick
Nick heeft jarenlange ervaring op de werkvloer als (voor) -tenten en outdoor specialist. Tegenwoordig kan hij aardig overweg met SEO.