• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Reisverhaal - Viva Valencia!

Reisverhaal - Viva Valencia!

Na een druk jaar van verbouwen en verhuizen was het in september tijd voor een onderbreking. Een vakantie richting de Spaanse zon! Nou zijn we niet echt de types voor een all-inclusive reis richting de Costa del Sol, dus het werd een weekje Valencia! Redelijk last minute boekten we de tickets en een fijne Airbnb in het oude centrum, en voor we het wisten zaten we in het vliegtuig richting de Spaanse tapas en sangria!

Omdat het allemaal wat last minute ging was er weinig tijd voor een grondige voorbereiding. Dus kocht ik voor vertrek even een boekje over Valencia die in het vliegtuig bestudeerd werd. Oké, deze stad heeft genoeg te bieden voor wie van cultuur, eten en strand houdt. Drie dingen waar wij ons maar al te goed in konden vinden. Ook handig was de uitneembare kaart in het boekje, die is vaak mee de tas in gegaan. En ook van de lijst met restaurantjes hebben wij gretig gebruik gemaakt ;-) 

Eenmaal aangekomen hebben we snel de spullen bij ons Airbnb gebracht en zijn we de stad in gegaan. Even de boel verkennen! De stad is groot, maar veel is te belopen. Omdat wij er een week waren hebben we ervoor gekozen om fietsen te huren. We blijven Hollanders natuurlijk! Plus; Valencia is zeer geschikt voor fietsers, er komen namelijk steeds meer fietspaden bij. De fiets kwam vooral goed van pas wanneer we naar het strand wilde, dit is namelijk 20 minuten fietsen vanuit het centrum. Via het park 'Jardin Del Turia' fiets je gemakkelijk om de stad heen richting het strand en andere grote bezienswaardigheden. Dit is leuker dan fietsen door het wat drukkere centrum. Dus tip; huur een fiets en ga erop uit! 

In de dagen die volgden hebben we een aantal highlights bezocht. Bijvoorbeeld 'Plaza de Toros', een stierenvecht arena. Het gebouw ligt midden in de stad en is heel gaaf om te bezichtigen. Tip; ga op zondag, dan is de toegang gratis. Wie van oude gebouwen en kerken houdt komt in Valencia zeker aan zijn trekken. Overal vind je mooie gebouwen en architectuur, maar misschien wel het meest bijzondere gebouw dat wij bezocht hebben is de 'Iglesia de San Nicolás'. Een kerk die van buiten niet bijzonder is, maar van binnen des te meer. Er is hier werkelijk geen plekje onbenut gelaten. Prachtig!

 

Reisverhaal - Viva Valencia!
Reisverhaal - Viva Valencia!
Reisverhaal - Viva Valencia!

Ook een must see is de ‘Mercado Central’, een overdekte markthal waar je de lekkerste groentes, fruit, kaasjes, hammen en vis kan kopen. Van binnen heel leuk, maar ook van buiten een gaaf gebouw met typische Spaanse tegeltjes. Ten slotte mag je een bezoekje aan ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’, de stad van de kunsten en wetenschap, niet overslaan. Een verzameling van futuristische gebouwen waarin je onder andere een museum vindt, een bioscoop, een botanische tuin en een aquarium. Ga hier wel op de fiets naartoe, want het ligt buiten het centrum.

Na een ochtend cultuur, fietsten we in de middag vaak even naar het strand om te genieten van de zon. Neem een fijne rugzak mee, in ons geval was dit de Fjällräven Känken. Handig om je handdoekje, zonnebrand, Dopper en leesvoer in te stoppen. Eenmaal op het strand kan je kiezen om een bedje met parasol te huren, of je handdoek gewoon op het strand neer te leggen. Wij kozen vaak voor de eerste optie, want een parasol is echt nodig en een beetje comfort kan geen kwaad toch ;-)? En als afsluiter van een heerlijke strandmiddag zijn er aan de boulevard van Valencia tal van strandtentjes waar je een heerlijke karaf sangria kan krijgen!

Reisverhaal - Viva Valencia!
Reisverhaal - Viva Valencia!

Eén van de leukste dingen aan Valencia vonden wij dat je er veel pleintjes en typische Spaanse straatjes hebt. Het is dan ook erg gezellig om er in de avond doorheen te dwalen. Want juist in de avond komt de stad tot leven en zitten de terrasjes vol en wordt er op straat veel muziek gemaakt. Heel erg gezellig!

Al met al is Valencia een hele leuke en mooie stad. Veel mooie gebouwen, cultuur en gezelligheid. Een knusse stad die je echt het Spaanse gevoel geeft. Ideaal voor een citytrip in het najaar vanwege het goede klimaat in Valencia. Ben je op zoek naar een trip met de juiste mix tussen stad en strand, dan ben je bij Valencia absoluut aan het juiste adres. Viva Valencia!

Reisverhaal - Viva Valencia!
Reisverhaal - Viva Valencia!