• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Waar moet je op letten bij het kopen van een campingstoel?

Waar moet je op letten bij het kopen van een campingstoel?

Wanneer je voor het voor het eerst gaat kamperen of wanneer je een oude kampeerstoel wilt vervangen is vaak de vraag waar je dan op moet letten. Er zijn zoveel verschillende soorten en maten dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we een korte blog geschreven over de verschillende dingen waar je op moet letten wanneer je gaat kijken voor een nieuwe campingstoel. Hiermee willen wij je helpen een goede keuze te kunnen maken, zodat je een comfortabele vakantie tegemoet gaat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een campingstoel?

Allereerst ga je kijken naar het type stoel welke je wilt en dan met name voor welk doel je hem gaat gebruiken. Wij hebben zelf een globale indeling gemaakt van de verschillende type campingstoelen

Waar moet je op letten bij het kopen van een campingstoel?

Dit geeft een overzicht van de keuzes die je kan maken. Zo is een klapstoel een standaard campingstoel waarbij je aan de merken Crespo & Dukdalf kan denken. Deze stoelen zijn in de rugleuning verstelbaar en gemakkelijk in- en uit te klappen. Vouwstoelen zijn de stoelen die over het algemeen geen standen hebben en samengevouwen kunnen worden tot een klein pakformaat.  Strandstoelen zijn stoelen die een stuk lager bij de grond zijn. Daarbij hebben strandstoelen ook een frame dat minder snel wegzakt in het zand. Lichtgewicht stoelen zijn zoals de naam doet vermoeden, heel lichtgewicht en compact om mee te nemen. Deze stoelen zijn vaak wat minder comfortabel. Als laatste categorie zijn er de relaxstoelen. Dit zijn stoelen waarbij de voetenbankjes geïntegreerd zijn. Je kan volledig achterover gaan zitten, terwijl de gehele stoel meebeweegt. Deze stoelen zijn vaak wel groter in pakformaat. Zo zie je dat er voor elke vakantie wel een geschikte stoel is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een campingstoel?

De volgende stap bij het uitkiezen van je perfecte kampeerstoel is door te kijken naar het zitcomfort. Het zitcomfort is het allerbelangrijkste tijdens je vakantie. Het grootste deel van je tijd in de vakantie breng je door in de campingstoel. Het is dan ook van belang dat je de juiste stoel kiest. Let ook op de zitbreedte en zitdiepte. Deze zijn vaak verschillend, maar bepalen het grootste gedeelte van je zitcomfort. Wanneer je wat langer ben, kijk dan ook even naar de zithoogte. Daarnaast bepaalt de stof natuurlijk ook hoe lekker de stoel zit. Daarbij zit een stoel met vulling vaak een stuk lekkerder dan een stoel zonder vulling. Om echt het juiste zitcomfort te vinden raden wij wel aan om deze in het echt te gaan testen. Naast dat je alle maten juist hebt uitgezocht kan er nog steeds een groot verschil zitten in het zitcomfort tussen de verschillende merken.

Zodra je een selectie van stoelen hebt gemaakt in de vorige stappen maar er nog niet echt kan uitkomen, kan je gaan kijken naar de technische eigenschappen. De technische eigenschappen zijn ook erg belangrijk. Als eerste moet je kijken of je opbergruimte voor de stoelen hebt. Je moet kijken naar het pakformaat van de stoelen om te zien of je opbergruimte voldoende is. Daarnaast kan je ook kijken naar de waterbestendigheid van de campingstoelen. De ene stoel neemt geen water op terwijl de ander sneldrogend is (Lees ook: De materialen van de campingstoel). De vraag is hierbij natuurlijk wel: ’hoe vaak laat je een stoel in de regen staan?’. Als laatste eigenschap welke niet geheel onbelangrijk is: het gewicht van de stoel. Je wilt natuurlijk wel gemakkelijk je stoel kunnen verplaatsen. Voor meer informatie over je keuze is er ook een advies pagina Keuzehulp campingstoel.

Waar moet je op letten bij het kopen van een campingstoel?

Onze specialisten staan je graag te woord als je geen keuze kunt maken. Neem contact op met onze klantenservice of breng een bezoekje aan onze winkel