• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Welke barbecue moet ik kiezen?

Welke barbecue moet ik kiezen?

Barbecueën hoef je echt niet alleen in de zomer te doen. Ook in de winter, de herfst of het voorjaar zijn er nog steeds mogelijkheden om je passie voor het barbecueën te volgen en te genieten van een heerlijk stukje vlees van de barbecue. Wanneer je de barbecue het hele jaar door buiten laat staan krijgt hij natuurlijk wel wat te verduren. Bescherm dan je barbecue tegen regen en vuil met een barbecue hoes. Zo hoeft je barbecue niet te staan verstoffen in een hoekje van de schuur en staat hij altijd klaar voor gebruik.

Welke BBQ moet ik kiezen?

De meest bekende manier om te barbecueën, is barbecueën met een houtskool of briketten barbecue. Hiervoor heb je, zoals je waarschijnlijk wel had gedacht, briketten nodig om hem aan te steken. Doordat deze beginnen te branden en te roken is het mogelijk dat lekkere rooksmaakje aan je vlees te geven voor het echte outdoor gevoel. Bij dat outdoor gevoel hoort wel een stukje extra geduld… het duurt namelijk iets langer voordat een houtskool barbecue lekker opgewarmd is. Houd daar dus rekening mee als je de barbecue aansteekt en eigenlijk al hongerig bent. Het voordeel van deze barbecues is dat ze relatief goedkoop zijn in de aanschaf. Uiteraard kan je het zo luxe maken als je zelf wil en kun je kiezen voor een kleine barbecue om mee te nemen naar het strand, of een grotere Weber met diverse roosters om je favoriete stukje vlees of vis op de barbecue klaar te maken.

Houtskool barbecues >>

Welke BBQ moet ik kiezen?
Welke barbecue moet ik kiezen?

Omdat niemand het echt fijn vindt om in de rook te zitten, gebruik je een houtskool en briketten barbecue toch meestal met mooi weer. Maar niet getreurd er zijn meer mogelijkheden, namelijk de gasbarbecue! Een voorbeeld hierin is de welbekende skottelbraai, een veelzijdige en handzame barbecue. Het voordeel van een gasbarbecue is dat de temperatuur goed te regelen is en je de barbecue vrijwel direct kan gebruiken wanneer je hem aansteekt.

Daarbij heb je met een gasbarbecue dus geen last van rook. Dit maakt de buitenkeuken, welke ook een gasbarbecue is, extra aantrekkelijk. Zet deze onder een mooie overkapping, kacheltje aan, kleedjes erbij en met een drankje in de hand heb je een heerlijke barbecue tijdens een frisse avond.

Gasbarbecues >>

Een alternatief voor de gasbarbecue is de elektrische barbecue. Dit lijkt ergens een beetje op gourmetten. Je kan namelijk gewoon de stekker in het stopcontact steken en hij wordt direct warm. Daarmee heb je dus geen gedoe van houtskool en de nodige viezigheid. Heb je een leuk appartement met een balkon of een dakterras aan je woning, dan kun je dus nog steeds lekker barbecueën.

Ondanks de eenvoud kan je ook op een elektrische BBQ helemaal uit de voeten met de meest uiteenlopende recepten. Ook het bekende "slow cooking" kan je uitvoeren. Een elektrisch toestel kan je vaak ook vele malen beter en sneller schoonmaken.

Elektrische barbecues >>

Welke BBQ moet ik kiezen?

Barbecueën gaat dus om meer dan enkel een stukje vlees bereiden. Tuurlijk is het type barbecue bepalend voor hoe je je stukje vlees of vis kan bereiden, maar het hoeft je niet te beperken tot de zomermaanden. Barbecueën gaat om het gezellig samen zijn en om het ervaren van het buitenleven. De voorwaarde is wel dat je een plekje hebt waar je lekker droog en warm kan zitten. Dit kan binnen zijn, maar ook onder een partytent of veranda met een warm kacheltje en een fijn glaasje wijn.

Vind je het leuk om lekker old school met vuur bezig te zijn, dan is de houtskool en briketten barbecue geschikt voor jou. Heb je iets minder geduld en wil je graag ontwikkelen tot master chef, dan zijn de gasbarbecues zoals een buitenkeuken een goede optie. Heb je geen grote tuin maar wel een fijn balkon, dan zijn de elektrische barbecues een uitstekende optie.

Welke barbecue moet ik kiezen?

Over Specialist (BBQ)
Lekker barbecueën, grillen en bakken? Onze BBQ-specialist vertelt je er alles over. Misschien krijg je ook nog een lekker recept mee.