• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Expeditie Afrika

Een tijdje geleden werd Kampeerwereld Hendriks benaderd door een aantal leerlingen van het Corlaer College uit Nijkerk. Deze leerlingen gingen samen met een aantal leerkrachten op weg naar Afrika om daar een mooi doel te steunen en hier ook zelf aan mee te helpen. Voor hun reis naar Afrika waren ze op zoek naar sponsoren die hun op een bepaalde manier konden helpen. Kampeerwereld besloot deze leerlingen op weg te helpen met 16 klamboes die ze in Afrika konden gebruiken. Na afloop van de reis hebben wij dit mooie verslagje gekregen van deze leerlingen.

Expeditie Afrika

Wij zijn Expeditie Afrika. Wij zitten op het Corlaer College in Nijkerk en op onze school zijn verschillende expedities. Als je mee wilt doen aan een expeditie dan moet je een sollicitatiebrief sturen. Is de brief goed dan mag je een pitch van 60 seconden houden en als je door bent kom je op 10 minuten gesprek. En als dit goed gaat en je wordt geselecteerd dan zit je bij Expeditie Afrika! Van de 86 inschrijvingen zijn er 14 leerlingen doorgegaan.

Ons doel
Ons doel is om in Afrika een klaslokaal te bouwen. Er zitten nu 800 leerlingen in ongeveer 9 lokalen end at is wel erg weinig voor zoveel kinderen. Daarom hebben wij geld ingezameld om een nieuw klaslokaal te bouwen.

Hoe halen we ons doel?
We zijn het hele schooljaar iedere vrijdagmiddag van 2 tot 5 uur bezig met het zoeken van sponsoren. Er zijn al heel veel bedrijven die ons hebben geholpen en daar zijn we heel dankbaar voor. Op vrijdagmiddag hebben we nog veel meer te doen en te regelen; het vervoer, verblijf en eten. In Nederland is dat erg makkelijk te regelen maar in Afrika loop dat allemaal heel anders.

Sponsoring van Kampeerwereld Hendriks
Kampeerwereld Hendriks heeft ons 16 klamboes gedoneerd. Daar zijn we heel dankbaar voor. Wij hebben de klamboes meegenomen naar Afrika zodat we er daar onder konden slapen. Aan het einde van de reis hebben we de klamboes achtergelaten voor de kinderen daar.

Het was een hele mooie en bijzondere reis. In 12 uur zijn we erheen gevlogen en bij aankomst werden we gelijk geholpen door de kinderen en het was ene heel warm welkom. De volgende dag kregen we een rondleiding en zagen we waar we gingen bouwen, want op woensdag zouden we beginnen met het bouwen van het klaslokaal. De volgende dag ging één helft naar de markt en de andere helft begon met het bouwen. De volgende dag deden we dat precies andersom. Elke nacht waren we nog blij met onze klamboes. Ze doen hun werk en zijn van goede kwaliteit. Wat ook erg handig is, is dat de klamboes in een klein tasje zitten en ze makkelijk in je koffer passen.

Op zaterdag hadden we een stadstour en hebben we veel gezien. Zondag was er een mooie en indrukwekkende kerkdienst. Op maandag zijn we op safari gegaan en daar hebben we mooie natuur gezien en hele bijzondere dieren. Daar bleven we slapen en konden we weer goed gebruik maken van onze klamboes. Woensdag was alweer de laatste dag en hebben we afscheid genomen van de kinderen en de klamboes achtergelaten. 

Dankwoord
We willen graag Kampeerwereld Hendriks bedanken voor het sponsoren van de klamboes. We hebben ze echt nodig gehad i.v.m. de muggen en het heeft goed geholpen. En na afloop waren de kinderen daar erg blij met de klamboes.

Voor meer info over Expeditie Afrika klik hier

Expeditie Afrika