• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Kampeertrend: luxe kamperen!

Luxe kamperen. Wat is jouw standaard?

Voor veel mensen, en dan voornamelijk voor de niet-kampeerders, is de uitspraak ‘niet kamperen, maar creperen’ erg bekend. Ergens kan ik dit wel een beetje begrijpen, maar in dit blog bewijs ik graag het tegendeel. Kamperen is een leuke ervaring en kun je zo luxe maken als je zelf wil.

Kampeertrend: luxe kamperen!

Als vakantiegangers kunnen wij ons regenachtige en Nederlandse klimaat lastig loslaten en zien wij onszelf dan al snel in een lekkende, koude en sfeerloze tent zitten. Gelukkig hoeft tegenwoordig niets minder waar te zijn! Luxe kamperen, met een mooi woord ook wel glamping genoemd, wordt steeds populairder en ik snap wel waarom. 

Wanneer je geniet van het buitenleven, maar toch ook wel houdt van een zekere luxe, is glamping ideaal voor jou! Hierbij staat een accommodatie, zoals bijvoorbeeld een legertent of boomhut, volledig ingericht voor je klaar en kan je vaak gebruik maken van privé sanitaire voorzieningen. De grootte van je toiletrol hoeft dus niet meer te verraden met welk doel jij naar het toilet gaat.  

Bij glamping locaties doen ze hun best de accommodatie zo sfeervol mogelijk in te richten. Op die manier heb jij in je comfortabele stoel of hottub, naast de kachel en tussen de sfeervolle lampjes niet eens meer in de gaten dat het buiten eigenlijk een Hollandse regenachtige dag is. 

Kampeertrend: luxe kamperen!
Kampeertrend: luxe kamperen!

Een vakantie kan ook als luxe worden ervaren door het gemak en comfort van de kampeerartikelen die je meebrengt op reis. Zo zijn er een aantal producten die bijvoorbeeld een ontbijtje op de zondagmorgen wel heel erg luxe doen aanvoelen.                                                 

Lekker slapen zoals thuis
Stel je voor dat je 's morgens langzaam wakker wordt door het fluiten van de vogels en het gevoel hebt dat je vol goede energie de dag kan beginnen omdat je geen last hebt van een stijve rug. Dat klinkt toch als een vakantie waarin je echt uitrust? Met een box-slaapmat kun je op vakantie net zo lekker slapen als thuis. De slaapmatten zijn vaak 10cm dik en gevuld met schuim waardoor ze zichzelf opblazen. Ideaal!

Opstarten met een GOED bakje koffie
Voor welke Nederlander begint de dag niet beter dan met een GOED bakje koffie? Hoewel er verschillende koffiemachines en waterkokers zijn waarbij middels cupjes of oploskoffie wordt geprobeerd een lekker kopje koffie te zetten, wordt de beste koffie gemaakt in de traditionele percolator. Het vraagt om wat meer geduld, maar is het wachten en de nostalgie meer dan waard!

Kampeertrend: luxe kamperen!

Een smakelijk broodje of plakje cake erbij 
Zo'n kopje koffie wordt nog lekkerder wanneer deze wordt geserveerd samen met een warm plakje cake of een versgebakken (afbak)broodje. Met een Omnia campingoven is het mogelijk wat lekkers te bakken op je gastoestel, spiritusbrander of elektrische kookplaat. Zo heb je door Omnia ook op de camping een luxe ontbijt.

Ontspannen in een fijne relaxstoel
De rustige ochtend kan niet beter afgesloten worden dan door lekker met de beentjes omhoog uit te buiken op je comfortabele relaxstoel. In een relaxstoel worden je benen, rug en hoofd volledig ondersteund waardoor jij maximaal kan ontspannen. Voel je tijdens het lezen van je boek een slaapje aankomen? Blijf lekker liggen! De relaxstoelen zijn traploos verstelbaar en beschikken over een ligstand. Een kleedje erbij en tukken maar ;)


Ben jij gewend om te slapen op een luchtbed en elke dag hetzelfde Franse stokbrood te eten? Of koffie te zetten met een petfles als filterhouder en je maaltijd te nuttigen op een krukje zonder rugleuning? Dan geloof ik dat jouw vakantie met bovenstaande producten gegarandeerd een als luxe wordt ervaren.

Kampeerartikelen >>

Luxe wordt door iedereen anders ervaren en kan onder andere bepaald worden door de bestemming van je reis. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden waarbij de één gillend wegloopt en de ander zijn of haar hart sneller begint te kloppen.

Een aantal van mijn collega’s zijn al meerdere malen in Noorwegen geweest en hebben ons thuisblijvers jaloers gemaakt met buitengewone kiekjes. Met een backpack op de rug liepen zij lange afstanden door de hoge bergen en onbewoonde gebieden. Aan het einde van de wandeling zette zij hun lichtgewicht tentje op en kookten zij op een brandertje. De rest van de avond vermaakten ze zich met beperkt internet en een potje kaarten. De volgende dag ging alles terug de backpack in en werd de reis doorgezet. 

Tijdens het backpacken geniet men van het primitieve, de lokale dorpjes en de adembenemende natuur. Een echte luxe wanneer je in het dagelijks leven bijvoorbeeld wordt omgeven door een digitale wereld en de drukte van een grote stad. 

Kampeertrend: luxe kamperen!

Ben jij in het dagelijks een duizendpoot en draag je dag in dag uit zorg voor een geweldig paar kinderen? Hoewel deze positie een echte zegen is, begrijpt iedereen dat je soms verlangt naar een rust momentje voor jezelf en je partner. Hoe fijn is het dan dat je een camping hebt gevonden waarop je het vermaken van de kinderen uit handen kan geven aan een gezellig recreatieteam! ‘s Morgens vertrekken ze, in de middag komen ze bij de tent voor een broodje en ze willen niet gauw genoeg weer vertrekken voor de geplande knutselmiddag. En jij? Jij hoeft niet ver te reizen, mag de enthousiaste verhalen aanhoren en kan gaan genieten van de vrijetijd voor jezelf en je partner. Dat is toch luxe?!

Kampeertrend: luxe kamperen!
Kampeertrend: luxe kamperen!

We worden allemaal geïnspireerd door beelden op TV, Instagram en TikTok. Daarop verschijnen beelden van witte stranden met een blauwe zee, kleurrijk geserveerde cocktails en dames die al drijvend liggen te zonnen op opblaasbare flamingo's. Beelden die waargemaakt kunnen worden op eilanden als Bali. Is deze zon, zee en strand hetgeen jij nodig hebt op dat luxe vakantiegevoel naar boven te halen? Dan is dit jouw vakantie! Als je het mij vraagt, vallen de unieke en primitieve Airbnb’s onder glamping en dus kamperen ;)

Kampeertrend: luxe kamperen!

Heb jij het zien van de zeven wereldwonderen op je bucketlist staan? Dan kun je onder andere een bezoekje brengen aan het mooie India. Een land met écht een hele andere cultuur en luxe standaard. Een bezoek aan een land als India vraagt dan ook om de nodige vaccinaties, een sterke maag en respect voor de lokale bevolking. Hoewel dit negatief lijkt, geven de natuur, steden en mensen je er zo ontzettend veel voor terug dat dit in het niet valt! Men kiest voor een reis als deze om zichzelf te verwonderen en geïnspireerd te raken. Elk vinkje op een bucketlist mag worden gezien als luxe.

Is jouw hart sneller gaan kloppen bij één van bovenstaande ideeën? Die van mij wel! Daarover vertel ik je misschien wel meer in een volgende blog ;)

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.