• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Op kampeervakantie en ik neem mee

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Goed voorbereid op pad met onze tips

Het is een heerlijk gevoel wanneer je weer uit kan gaan kijken naar de kampeervakantie. Of je nu de natuur gaat verkennen met een tent of met de familie en met de camper, caravan of tent op vakantie gaat, het is altijd een goed vooruitzicht. Wij vertellen je graag onze tips voor de kampeervakantie.

Op kampeervakantie en ik neem mee

Wij maken hierin een onderscheid tussen drie soorten vakanties:

  • Met de caravan of camper op vakantie
  • Met de tent naar de camping
  • Een actieve/outdoor vakantie; met de tent in de natuur

De tips hieronder zijn algemeen voor alle soorten vakanties, maar soms zal een van de drie soorten vakantie apart benoemd worden.

Op kampeervakantie en ik neem mee

Het begint allemaal met de voorbereidingen. Niet voor niets is het spreekwoord “Een goed begin is het halve werk”. Wij hebben tips voor je om goed voorbereid op kampeervakantie te gaan.

Vrij logisch natuurlijk: je moet eerst een bestemming (of richting) kiezen zodat je weet wat je mee moet nemen. Zoek je de zon op, bijvoorbeeld in Frankrijk of Spanje? Of blijf je liever dicht bij huis, bijvoorbeeld Luxemburg of Duitsland? Vergeet niet dat ons kikkerlandje ook heel veel moois te bieden heeft; je hoeft helemaal niet ver te reizen voor een onvergetelijke vakantie.  

Kijk ook naar de camping/locatie. Zoek je iets met een kindvriendelijk karakter (kidsclub, speeltuin etc.) of juist adult-only? Ga je liever naar een grote camping met alles erop en eraan of toch liever naar een kleinschalige boerencamping? Denk ook aan wat je wilt gaan doen op kampeervakantie. Lekker de natuur in of shoppen en cultuur snuiven in de stad? 

Grote kans dat je bij de vorige kampeervakantie iets vergeten bent of dat er iets kapotgegaan is. Dan is het belangrijk om dat wel weer op orde te hebben voor de volgende vakantie. Check ook de (voor)tent en luifel op beschadigingen en breng deze zo nodig op tijd naar ons tentenatelier zodat je met goed functionerende spullen op vakantie gaat.

Op kampeervakantie en ik neem mee

Controleer de gehele kampeeruitrusting zodat je zeker weet dat alles compleet is. Heb je nog genoeg potten en pannen? Scheerlijnen, haringen, luchtbed en rugzak? Download onze handige kampeer checklist zodat je zeker weet dat je alles mee hebt.
 
Voor alles is een eerste keer, dus ga je voor het eerst kamperen? Neem dan vooral een kijkje op deze pagina. Maar wie weet staan er ook handige tips bij voor de ervaren kampeerder.
Voor het eerst met een tent op vakantie? Weet je niet welke tent bij jouw vakantie past? Check dan de pagina Tenten keuzehulp!

Al vaker op outdoor avontuur geweest met de tent? Check de blog voordat je op vakantie gaat.
Op pad met een caravan is er voor de caravan kampeerder en geeft je praktische tips.

Natuurlijk hoop je dat dit niet gebeurt, maar het kan zo zijn dat er iets met je spullen gebeurt. Om deze reden is het erg belangrijk een geschikte reisverzekering af te sluiten die alles dekt.
Belangrijk hierbij is om te kijken of je met de reisverzekering in het buitenland ook goed verzekerd bent.

Regen is iets waar je niet op zit te wachten tijdens je vakantie. Helaas kunnen we het weer niet beïnvloeden, dus is het maar beter een plan te hebben wanneer er een regenbui losbarst. Misschien dat er in de buurt wel een leuk museum is of een ander leuk uitje. Voor de kinderen kun je bijvoorbeeld ook knutselspullen meenemen en spelletjes zijn natuurlijk altijd leuk voor jong en oud. Op deze manier maak je er toch iets leuks van. Nu maar hopen dat de zon snel weer doorbreekt!

Wanneer je dan de kampeeruitrusting compleet hebt kan het inpakken beginnen. Iedereen heeft zijn eigen manier van inpakken, de ene persoon is zeer gestructureerd en de andere vindt het allemaal best en is wat rommeliger. Heb je tips nodig hoe je het beste de auto kan inpakken? Check deze blog dan eens “5 tips om de auto op de juiste manier in te pakken” 
We hebben naast deze 5 tips ook nog een leuke blog geschreven over wat je niet moet vergeten te doen voordat je met de auto, caravan en/of tent op kampeervakantie gaat.
In voorbereiding kampeervakantie deel 1 en deel 2 vertellen wij je waar je allemaal op moet letten.

Op kampeervakantie en ik neem mee

De voorbereidingen zijn gereed, de reis naar de plaats van bestemming kan beginnen. Hierbij delen we onze tips voor de reis naar je vakantiebestemming.

Iets wat makkelijk vergeten kan worden, maar toch zeker essentieel is: de auto of camper controleren. Zorg ervoor dat de verlichting en bandenspanning op orde is zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken. Ook de caravan moet periodiek voor controle naar de garage.
Zorg ook dat je de vignetten, gevarendriehoeken, veiligheidshesjes en alcoholtesters bij de hand hebt als het land waar je heen gaat of doorheen reist dit vereist.
Deze artikelen en meer vind je in auto accessoires.

Doe dit thuis en kort van tevoren zodat je niet voor verassingen komt te staan. Op internet staan vaak ook nog handige weetjes en tips voor de route. Oh, en vergeet niet de laatste versie van het navigatiesysteem dat je gebruikt te downloaden zodat je op de hoogte bent van de meest recente informatie. Ben je liever niet afhankelijk van technologie? Dan bieden route kaarten de uitkomst.

En dan kan de reis beginnen. Zorg voor genoeg entertainment voor de kinderen zodat ze zich niet gaan vervelen onderweg. Denk hierbij aan films, kleurboeken en spelletjes. Natuurlijk wil je onderweg ook wat eten en drinken, zorg dus voor voldoende proviand. Onze thermosflessen komen hier goed van pas, zo kun je lekker warme koffie, thee of soep meenemen. De favoriete ranja van de kids kan mooi in een handige drinkfles.

Belangrijk is ook wanneer je een lange reis gaat maken om pauzes in te lassen. Vermoeidheid en concentratieverlies is tijdens de vakantiereis oorzaak van één op de vijf ernstige auto-ongelukken. Stop iedere twee uur om een kwartiertje pauze te nemen. Calculeer de pauzes ook mee bij de reistijd die je navigatie aangeeft.

Laat aankomen op de plaats van bestemming zorgt meestal voor spanningen. Zo kun je geen boodschappen meer doen en is het in het donker een grote uitdaging om de tent op te zetten en het sanitair te vinden. Zorg er daarom voor dat je op tijd aankomt op je vakantiebestemming om het vakantiegevoel te bewaren.

Op kampeervakantie en ik neem mee

Wanneer je de juiste voorbereidingen getroffen hebt en aangekomen bent op de plaats van bestemming, hebben we nog meer tips voor jou.

Denk hierbij aan jouw voorkeuren. Sta je bijvoorbeeld liever dicht bij het entertainment, of liever een stuk ervan af? Is het erg heuvelachtig op de camping? Zorg dan dat je met je hoofd naar boven ligt. Als je onderaan de heuvel staat is het belangrijk rekening te houden met wateroverlast bij een regenbui.

Als je eenmaal de caravan op zijn plek hebt staan, de (voor)tent hebt opgezet en de boodschappen in huis hebt is het tijd om te onderzoeken wat je deze vakantie wilt gaan doen. Het internet biedt hier een goede uitkomst, maar kijk ook zeker in een ANWB reisgids voor informatie over de omgeving. Zo vind je voor ieder wat wils om te gaan doen op vakantie.

Hoe leuk is het om later op een regenachtige dag je kampeeravontuur nog eens te beleven? Leg daarom je verhalen vast in een reisdagboek. Hier kun je je ervaringen opschrijven, foto’s en tickets bijplakken en nog veel meer. Ga je liever voor digitaal? Maak dan bijvoorbeeld een Instagram Travel account aan om je kampeervakantie vast te leggen en te delen met jouw vrienden en familie.

Op kampeervakantie en ik neem mee
Op kampeervakantie en ik neem mee
  • Er bestaan ook allerlei handige apps voor kampeerders. Wij hebben 10 leuke en handige apps voor kampeerders voor je geselecteerd.
  • Neem een Watt controller mee. Op de camping wordt een bepaald aantal ampère aangeboden, met een Watt controller weet je zeker dat je geen problemen krijgt met de elektriciteit.

Onze specialisten helpen je graag bij het voorbereiden van jouw ideale kampeer vakantie. Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel voor het beste advies.

Neem contact op >> Kom langs in onze winkel >>