• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Voor het eerst kamperen

Voor het eerst kamperen

Het kampeerseizoen ziet er dit jaar net even wat anders uit wegens het coronavirus. De meesten van ons zullen dan ook in eigen land blijven en hier kamperen. Voor sommige is dit misschien ook de eerste keer, maar wat heb je dan eigenlijk allemaal nodig? Een tent, slaapmat en slaapzak om heerlijk te kunnen slapen. Ook een lekkere maaltijd is niet verkeerd natuurlijk! Denk maar aan camping kooktoestellen, barbecues en het benodigde servies natuurlijk. Al met al is de keuze reuze en daarom helpen we je graag op weg met een checklist. Zo zetten we alles wat je nodig hebt om succesvol voor het eerst te kamperen op een rijtje!

Ga direct naar: Tenten |  Slaapzakken | SlaapmattenBarbequeKoken op de camping

Voor het eerst kamperen

Tenten
Waar je ook naartoe gaat, de voorbereiding van jouw eerste kampeervakantie begint met het vinden van een geschikte tent. Of je nu solo, met je partner of met je gezin op pad gaat. Om de juiste keuze te maken, is het slim om jezelf een aantal vragen te stellen. Met hoeveel mensen ga je? Ben je van plan om voor langere tijd weg te gaan of maar een paar daagjes om het kamperen uit te testen?

Familietenten
Er zijn namelijk veel soorten tenten, zo ook bij de familietenten. Hierin kan je gemakkelijk staan, met zijn allen in slapen en heb je vaak ook nog genoeg ruimte voor je bagage.

Opblaasbare tenten
Het merk Bardani heeft zelfs opblaasbare tenten! Op die manier staat je tent binnen mum van tijd zonder dat je hoeft aan te modderen met tentstokken.

Koepeltenten
Mocht je alleen of met zijn tweeën op pad gaan? Dan is een koepeltent misschien wel iets voor jou. Deze is lichtgewicht en ook nog eens makkelijk op te zetten. Zo heb je in no time je slaapplek opgebouwd en kan je lekker relaxen.

Bijzettenten
Deze tent is overigens ook zeer geschikt om te gebruiken als bijzettent voor bij een familietent. Zo hou je daar meer leefruimte of bagageruimte over en hebben de kids een eigen plekje om te slapen. Dat is voor de jonge kampeerders tegelijkertijd ook lekker avontuurlijk! In onze winkel kan je alle tenten ook opgebouwd bekijken in de showroom. Zo kan je de tent ook even in om te kijken of je echt de juiste keuze hebt gemaakt!

Tent accessoires
Vergeet ook niet om de juiste tent accessoires bij je te hebben zodat je niet voor verassingen komt te staan. Denk maar aan haringen, scheerlijnen of een grondzeil.

Voor het eerst kamperen

Slaapspullen
Slapen op de camping of een andere omgeving, dat kan zeker een uitdaging zijn. Niet alleen vanwege alle andere geluiden, maar ook de slaapspullen die je dan gebruikt. Wanneer je voor het eerst gaat kamperen, snappen wij maar al te goed dat je daar misschien een beetje tegenop kijkt. Maar dit is nergens voor nodig! Tegenwoordig is er ruime keus en slaap je buiten de deur bijna net zo comfortabel als thuis.

Slaapmatten
Zo kan je gaan voor een luchtbed of een slaapmat, veel zijn ook nog zelfopblaasbaar. De Exped Megamat bijvoorbeeld zorgt er met zijn eigenschappen voor dat je bijna net zo lekker ligt als thuis!

Slaapzakken
Een slaapzak kan natuurlijk ook niet ontbreken. Heerlijk in een mummymodel in de wat koudere nachten, of juist een dekenmodel die je in zijn geheel open kan ritsen.

Reiskussens
Om het af te maken zijn er nog camping- en reiskussens voor gemak en extra comfort tijdens het kamperen.

Hangmatten
De avonturiers onder ons kunnen natuurlijk ook overnachten in een hangmat. Zo kan jij in het donker lekker in slaap vallen onder het genot van een prachtige sterrenhemel.

DEET
Om ongedierte bij je weg te houden kan je gebruik maken van een klamboe of je insmeren met DEET natuurlijk! Of je nu dus gaat voor lichtgewicht of comfort tijdens je eerste kampeervakantie, het allerbelangrijkste is dat jij lekker ligt en een goede nacht kan maken. Zo kan je er de volgende dag weer fris en fruitig tegenaan!

Slaapzakken Luchtbedden Comfort slaapmatten  Onze slaapcollectie 

Voor het eerst kamperen

Barbecueën
Waar je jouw vakantie ook doorbrengt, er zal altijd gegeten moeten worden. Iedere dag barbecueën of uiteten gaan gaat op den duur ook vervelen. Dan is het toch wel fijn als je zelf een lekker maaltijd op tafel kan toveren.

Kooktoestellen
Zo zijn hier speciale camping kooktoestellen en kookplaatjes voor die op gas en elektra werken. Deze verschillen ook nog in grootte, zo heb je ze met 1- tot 4 pitten. Het is maar net of je het eenvoudig wilt houden of uitgebreid wilt kokkerellen.

Elektrische apparaten
Ook zijn er andere elektrische apparaten als ovens, magnetrons, friteuses en airfryers speciaal voor op de camping. Perfect voor een warm croissantje in de ochtend of een knapperig frietje in de avond!

Voor het eerst kamperen

Camping pannen
Om deze culinaire droom werkelijkheid te maken, is het ook fijn om camping pannen bij je te hebben. Deze zijn compacter dan degene die je thuis in de keuken hebt staan. Hierdoor passen ze perfect op het meegebrachte kooktoestel!

Campingservies
Hiernaast is servies natuurlijk ook een must voor gezellig tafelen. Tijdens het vervoeren of in de handen van de kids kan normaal servies nog wel eens kapotgaan. Daar heb je met campingservies minder tot geen last van! Onder meer de borden, bekers en het bestek zijn zo gemaakt dat ze tegen een stootje kunnen. Mocht je niet al te veel ruimte hebben, sommige varianten zijn ook opvouwbaar. Zo heb je toch al het benodigde bij je en hou je ruimte over voor andere essentiële kampeerspullen, wel zo handig!

Barbecues Skottelbraai Kooktoestellen Servies Campingkeukens 

Voor het eerst kamperen

Hieronder zetten wij nog wat andere tips voor leuk en veilig kamperen:

  • Tuinkamperen: Zet je tent op in je eigen achtertuin, misschien wat leuke accessoires voor buiten en klaar is kees! De kids zullen dit sowieso geweldig vinden. Naast tijd doorbrengen met je gezin kan je ook van het moment gebruik maken om je kampeerspullen te testen of überhaupt uit te proberen of kamperen iets voor jou is. Op deze manier kan je toch een beetje vakantie vieren, maar dan lekker met alle gemakken van thuis!

  • Kamperen bij iemand anders: Toch liever buiten de deur op pad om er echt even tussenuit te zijn, of om je eerste kampeerervaring in een ‘vreemde’ omgeving te hebben? Dan kan je ook verblijven in iemands anders achtertuin! Op Campspace vind je leuke plekken en minicampings om toch in rust te verblijven in eigen land. Zo vind je al snel een leuke plek vaak ook nog om de hoek!
Voor het eerst kamperen