• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Lowland

Lowland is een van de weinige Nederlandse merken in het topsegment van slaapzakken van dons. Lees meer

Lowland

Slaapzakken van Lowland zijn een Nederlandse trots

Lowland is een van de weinige Nederlandse merken in het topsegment van slaapzakken van dons. Al meer dan 30 jaar wordt er in eigen huis ontworpen en gefabriceerd. Dit heeft als groot voordeel dat de donzen slaapzakken van Lowland a lá minute worden gevuld. Zo kunnen zij nog beter aan de vraag voldoen zonder over te moeten produceren. Zo ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit op ieder moment. Ook is er met deze manier van produceren een veel kleinere kans dat een product al jarenlang in een magazijn ligt te wachten totdat deze eindelijk wordt verkocht.

Lees meer

Naast de traditionele mummy slaapzakken is er bij Lowland ook volop de keuze uit deken slaapzakken. Wat meer comfort en bewegingsvrijheid maar nog steeds gevuld met dons. Het pakvolume en het gewicht blijven laag zodat je ook deze deken slaapzakken mee kan nemen op een lichtgewicht vakantie. Ga je toch naar gebieden waar de temperatuur echt onder het vriespunt ligt dan raden wij samen met Lowland aan om toch te gaan kijken naar de mummy slaapzakken. Ondanks het gebruik van dons houden mummy slaapzakken je veel warmer bij lagere temperaturen.

RDS is een keurmerk wat ervoor zorgt dat het dons traceerbaar is en dat we met zekerheid kunnen zeggen dat het diervriendelijk gewonnen is. Zo gebruikt Lowland voor hun slaapzakken alleen maar het dons van dode dieren. Lowland weert alle leveranciers die geen certificaat kunnen afgeven met de garantie dat het dons niet levend geplukt is. Je kan met een gerust hart een Lowland slaapzak kopen. Om het dons te beschermen tegen vocht zijn de buitentijken van de mummy slaapzakken van Lowland allemaal waterafstotend. Lig je bijvoorbeeld in een bivakzak dan isoleert je slaapzak nog steeds optimaal.

De buitentijken van de deken slaapzakken die wij van Lowland in het assortiment hebben zijn gemaakt van Egyptisch katoen. De katoenvezel is hierbij extra gedraaid waardoor deze sterker is. Verder voelt deze stof lekker zacht aan, zeker wanneer je direct met de blote huid hierop ligt. Bij de mummy slaapzakken is er een polyester of nylon fabricaat gebruikt. Dit met de eenvoudige reden dat het veel lichter in gewicht is. Dat is wel net zo fijn wanneer iedere gram telt in je bagage. Wil je meer weten over de donzen slaapzakken van Lowland of je wilt een keer proef liggen dan ben je altijd welkom bij ons in de winkel in Ermelo.