• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Smartwool is begonnen in 1994 toen de oprichters langer wilden kunnen blijven skiën zonder koude voeten te krijgen. Lees meer

Smartwool

Smartwool? Wat is dat?

Smartwool is begonnen in 1994 toen de oprichters langer wilden kunnen blijven skiën zonder koude voeten te krijgen. Ze zijn daarom op zoek gegaan naar een materiaal die dit idee kon verwezenlijken. Zo zijn zij op Merino wol gekomen. Dit materiaal beschikt over een aantal bijzondere eigenschappen. Merino wol is lekker zacht, het voert vocht goed af, is thermo regulerend, duurzaam en neutraliseert geur. Dit samen zorgt ervoor dat de voeten droog, comfortabel en warm blijven. Smartwool was het eerste outdoor bedrijf dat performance skisokken van Merino wol maakte. Zij willen graag comfort bieden tijdens outdoor avonturen en werken dit uit in hun producten.

Lees meer
Lijst
Foto's

Merino wol is een natuurlijke vezel dat komt van Merino schapen. Het is dunner en zachter dan normale wol waardoor het erg prettig is om te dragen. Merino wol is dankzij de bijzondere eigenschappen een perfect materiaal om elk seizoen te dragen. Het reguleert namelijk je lichaamstemperatuur, voert zweet af als damp en neutraliseert geuren. Deze voordelen zorgen ervoor dat je met Smartwool producten meer uit je outdoor activiteiten kan halen en verder kan gaan. Daarnaast is Merino wol zeer comfortabel. Inmiddels heeft Smartwool naast skisokken nog veel meer Merino wollen producten in het assortiment. Wandelsokken, baselayers en broeken zijn hiervan enkele voorbeelden.

Smartwool heeft als hoofddoel: de planeet beter achterlaten dan ze hem hebben aangetroffen. Om dit te bereiken hebben ze ambitieuze doelen opgesteld om klimaatverandering tegen te gaan. In 2030 wil Smartwool 100% klimaat-positieve wol gebruiken. Hiermee compenseren ze niet alleen de CO2 die ze uitstoten bij het maken van hun producten, maar gaan ze verder door meer CO2 te compenseren dan hun CO2-voetafdruk bedraagt. Daarnaast willen ze 100% hernieuwbare materialen gebruiken. Smartwool gaat voor minimale verspilling en daarom maken ze van overgebleven stukken stof het isolatiemateriaal voor in andere producten. Via deze wegen draagt Smartwool bij aan een betere wereld.