• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Schaduwdoek laten maken

Maatwerk schaduwdoeken

Een veel voorkomende opdracht bij ons in het tentenatelier als het over maatwerk gaat is het schaduwdoek. Vooral wanneer er een hittegolf is en de zon aardig schijnt is de vraag ontzettend groot. Een schaduwdoek kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kan een schaduwdoek boven je ophangen, voor je balkon of juist voor de ramen om schaduw te creëren.

In de winkel hebben wij schaduwdoeken in ons assortiment die de standaardmaten hebben. Wanneer de juiste maat er niet bij zit, wordt het doek vaak op maat gemaakt in het tentenatelier. Wanneer je bij ons een schaduwdoek op maat wil laten maken dan hebben we een aantal gegevens van je nodig.

Natuurlijk is het belangrijk om te weten waar het schaduwdoek komt te hangen en hoe je het doek wilt gaan bevestigen. Maar ook hoe groot het doek moet worden en het materiaal waarvan het schaduwdoek gemaakt moet worden. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden en maken wij het schaduwdoek op maat.  

Standaardmaten vind je hier>>

Schaduwdoek laten maken

Schaduwdoeken kunnen gemaakt worden van verschillende materialen. Er is keuze uit katoen, All Season of PVC. PVC kan gebruikt worden voor een schaduwdoek, maar dat komt niet veel voor. Een schaduwdoek is bedoeld om wat schaduw te creëren waardoor het minder warm is. PVC is in de zon best warm. Katoen en All Season doek worden het meeste gebruikt. Het beste materiaal voor een schaduwdoek is katoen. Katoen kan ontzettend goed tegen UV stralen en zorgt ook voor een goede schaduw. Katoen hebben wij in de kleuren beige en grijs. All Season is ook erg goed om te gebruiken als schaduwdoek, maar niet zo goed als het katoen. All Season doek is verkrijgbaar in grijs, beige en antraciet/zwart.

Aan het schaduwdoek moet een bevestiging komen. Er is hier een ruime keuze in, namelijk: zeilogen, tourniquets, D-ringen, een pees of juist karabijnhaken. De bevestiging mag je zelf bepalen, wij geven je daarin advies. Het is natuurlijk wel belangrijk dat voordat het doek gemaakt wordt, de bevestiging al wel duidelijk en zeker is. Bij alle opties, op de pees en karabijnhaken na, komt er een versteviging van PVC op het doek. PVC is extra sterk en omdat er best wat kracht op het doek kan komen is een versteviging wel nodig. Dit zal niet extreem zichtbaar zijn.

Schaduwdoek laten maken

De prijzen van een op maat gemaakt schaduwdoek kunnen verschillen. Het is lastig om hier een prijs op te geven. Dit komt omdat er nog allemaal materiaal kosten bij kunnen komen. Wat ook een prijsverschil kan maken is de stof die wordt gekozen. Katoen is namelijk duurder dan All Season. Om een kleine schatting te maken van de prijs zal het beginnen bij circa €75,- euro. Dit is voor een klein schaduwdoek. Wil je een prijsindicatie van het schaduwdoek wat je op maat wil laten maken? Kom dan langs in onze winkel of neem contact op met onze klantenservice.