• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Zibro is bij veel kampeerders al jaren een bekend merk wanneer het gaat om kachels. Lees meer

Zibro kachels

De bekende Zibro kachels op petroleum

Zibro is bij veel kampeerders al jaren een bekend merk wanneer het gaat om kachels. Met jarenlange ervaring en degelijke kwaliteit biedt Zibro met haar petroleumkachels een alternatief voor kachels op gas of elektriciteit. Met de opkomst van computers en elektronica heeft Zibro haar ontwerp verfijnd en produceren zij nu met name laserkachels. Deze Zibro kachels kunnen nauwkeurig worden ingesteld wat betreft tijd en temperatuur en zijn zeer gemakkelijk in gebruik. De kachels van Zibro zijn relatief compact, goed verplaatsbaar en zijn goed in staat ruimtes te verwarmen. Ideaal voor de kampeerder, maar ook om bijvoorbeeld een schuur of andere koude ruimte te verwarmen.

Lees meer
Lijst
Foto's
Zibro LC-DX 32 Petroleum Laserkachel
Op voorraad
359.00
349.00
Zibro RS-2222 Petroleumkachel
Tijdelijk niet leverbaar
279.00
Zibro RC-32 Petroleumkachel
Tijdelijk niet leverbaar
519.00
Zibro LC-140 Laserkachel
Tijdelijk niet leverbaar
515.00
Zibro LC-150 Laserkachel
Tijdelijk niet leverbaar
669.00

Voor de Zibro kachels wordt gebruik gemaakt van gezuiverde petroleum, ook wel kerosine of tosaïne genoemd. Deze brandstof wordt bewaard in een verwijderbare brandstoftank die in de kachel is ingebouwd. Bij het opstarten en afslaan zul je de kachel even ruiken doordat de verbranding dan nog niet optimaal is. De warmte die een Zibro kachel afgeeft bevat minder vocht dan bij gaskachels. Dit vermindert condensvorming en voelt ook prettiger aan. Ook zijn deze petroleumkachels veilig. Zo hebben zij vaak beveiligingen als een omvalbeveiliging, oververhittingsbeveiliging, CO2 en/of zuurstof beveiliging, etc. Zo kan je met een gerust hart genieten van een lekkere warme kamer of voortent.

De petroleumkachels van Zibro zijn er in twee varianten: kouskachels en laserkachels. Kouskachels zijn de originele petroleumkachels en maken gebruik van een gloeikous. Deze kachels hebben geen stroom nodig en kunnen slechts beperkt geregeld worden: aan, uit en brandstoftoevoer. Laserkachels maken naast petroleum gebruik van een minimale hoeveelheid stroom. Deze gebruiken zij om de warme lucht de ruimte in te blazen en ook kan de Zibro kachel hierdoor met een display nauwkeurig worden ingesteld. Zo kan je bijvoorbeeld de gewenste temperatuur of een tijdschema instellen. Laserkachels bieden dus wat meer opties dan een kouskachel, maar hebben daarentegen wel een stopcontact nodig.