• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veel outdoor kleding heeft technische eigenschappen die na verloop van tijd een stukje onderhoud nodig hebben. Lees meer

Impregneermiddel

Oudoorkleding behandel je met impregneermiddel

Veel outdoor kleding heeft technische eigenschappen die na verloop van tijd een stukje onderhoud nodig hebben. Veel van deze kleding is waterafstotend en/of waterdicht en is dan ook aan de buitenkant geïmpregneerd. Deze impregnatie zal door gebruik en omgevings- en weersinvloeden slijten en achteruit gaan. Regen, sneeuw en water gaan vat krijgen op de buitenstof van je outdoor kleding. Tijd om deze technische kleding met het juiste impregneermiddel te behandelen zodat de waterafstotende functie weer wordt vernieuwd en herstelt. Daarom vind je in het assortiment bij Kampeerwereld Hendriks producten van Nikwax om al je technische kleding weer te impregneren.  

Lees meer

Bij een nieuwe jas of ander technisch kledingstuk die een waterafstotende laag hebben parelen de waterdruppels van de buitenstof af. Na verloop van tijd is deze laag aan slijtage onderhevig en trekken de waterdruppels in de stof. Om ervoor te zorgen dat het impregneermiddel optimaal zijn werk kan doen, is het van belang om de outdoor kleding eerst met een technisch wasmiddel te wassen. Nikwax heeft zowel de technische wasmiddelen als de impregneermiddelen voor diverse materialen en soorten technische kleding. Zowel het impregneermiddel als het wasmiddel onderhouden en herstellen de technische eigenschappen van je outdoorkleding en behouden de ademende werking.

De kleding onderhoudsmiddelen van Nikwax zijn op elkaar afgestemd. Om het gemakkelijk te maken heeft Nikwax de kleding onderhoudsmiddelen in twee fases verdeeld. De flessen met de groene dop gebruik je om je technische kleding te wassen waarna je de flessen met de paarse dop gebruikt om de kleding te impregneren. Fijn is ook dat je deze impregneermiddelen gewoon in de wasmachine kunt gebruiken, check wel even het was etiket. En heb je G-1000 kleding van Fjällräven die aan een nieuwe waxlaag toe is? Dan kan je hiervoor het beste de Greenland Wax gebruiken. Hiermee impregneer je kleding door middel van een wax laagje.